On Catalunya

TEMPORADA AMB FITXATGES ESTEL·LARS

L'Empordà atrau els superxefs

Cuiners amb estrella Michelin fitxen per hotels de la zona

Fina Puigdevall, davant la façana de Mas de Torrent.

Fina Puigdevall, davant la façana de Mas de Torrent. / LUIS CATALÀ; ARDUINO VANNUCCHI; EL PERIÓDICO; JOSEP GUITART

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

què deu tenir l'Empordà que sempre ha sigut un terreny adobat per a la bona gastronomia. Què deu tenir que aquest estiu millorarà l'oferta encara més amb quatre fitxatges brillants per part dels corresponents hotels, tant per exercir la direcció gastronòmica com per estar cada dia al capdavant dels fogons. Fitxatges que per si mateixos exerceixen de ganxo per peregrinar als establiments que els han contractat. Són els cuiners amb estrella(es) Michelin Fina Puigdevall (la xef de Les Cols, amb dos entorxats, s'encarrega de la carta de Mas de Torrent), Romain Fornell (el francocatalà de Caelis, amb una estrella, assessora L'Hostal de La Gavina de s'Agaró), Quim Casellas (el cuiner de Casamar assessora l'hotel La Malcontenta, a Palamós) i el duo indivisible Xavier Sagristà-Toni Gerez (van haver d'anar-se'n de Mas Pau, amb una estrella, i ara estan a l'Hotel Peralada).

Fina Puigdevall i el seu soci, Pere Planagumà, han agafat les regnes de Mas de Torrent, una masia reconvertida en hotel de luxe que ha acollit entre les seves parets Shakira, Kylie Minogue, Julio Iglesias, Barbra Streisand, Johan Cruyff... Allà, la parella treballa productes que fins ara a penes tocaven (a Les Cols posen la Garrotxa al plat) amb peix de roca, arròs de Pals, anxoves de l'Escala... «En el fons, és el mateix que a Les Cols: cuina de territori», resumeix la cuinera.

Sota la direcció de Fornell, L'Hostal de La Gavina de s'Agaró, que va ser refugi de figures com Ernest Hemingway Ava Gardner, ha renovat la carta del restaurant Garbí (amb vistes a la badia de Sant Pol) amb cuina mediterrània moderna a base de marisc, arrossos, peixos i carns al forn de llenya. El xef supervisa a més l'oferta de la terrassa La Gavina i l'snack bar El Barco, i a partir d'ara, capgirarà la carta del restaurant Candlelight.

Notícies relacionades

A Palamós, Quim Casellas (una estrella Michelin per l'Hotel Casamar, a Llafranc) aporta el seu talent a un altre hotel, en aquest cas, La Malcontenta, un cinc estrelles catalogat com a hotel monument. Amb el seu fitxatge, el cuiner ha impulsat una cuina empordanesa fresca i d'avantguarda que pot tastar-se en tres ­menús.

DOS EXBULLINIANS A PERALADA / I a l'Hotel Peralada, el xef Xavier Sagristà iel cap de sala i sommelier Toni Gerez, dos històrics d'El Bulli que després van volar sols i a gran altura a Mas Pau, ja despleguen el seu talent i experiència al restaurant gastronòmic de l'establiment, on apliquen la seva visió moderna de la cuina empordanesa, i dels altres dos espais on se serveix menjar, Bistro 19 i Wine Bar.

Temes:

Gastronomia