On Catalunya

allunyeu la tardor

10 plans per allargar l’estiu a Barcelona

Males notícies: l’únic pont que es divisa és el de Vallcarca. Per curar-se la depressió postvacacional, proveu de fer el guiri. I sense necessitat de portar xancletes amb mitjons

barcelona/documentacion Fotos 1-123562388.jpg

barcelona/documentacion Fotos 1-123562388.jpg

7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les vacances s’han acabat, i com el final de ‘Lost’, us negueu a superar-ho. A hores d’ara faríeu qualsevol cosa per notar que encara esteu de viatge, fins i tot posar-vos xancletes amb mitjons, demanar una sangria a la Rambla i forçar un accent. Ara sí que empatitzeu amb Hillary Baldwin, que fa una dècada que es fa dir Hilaria per fer veure que és espanyola. 

Però la depressió postvacacional és només un ‘state of mind’, i crear la vostra pròpia fantasia vacacional és la clau per esquivar-la un any més. Agafeu el passaport (tot i que no el necessitareu), equipeu-vos amb crema solar i allargueu l’estiu amb aquests plans de Barcelona. Cada tarda, en un país diferent. I que ningú us faci creure el contrari. 

A la fresca al Carib.

Bar amb hamaques

Porteu una setmana a la feina i ja esteu mirant el calendari per veure quan cau el pròxim festiu. Males notícies: l’únic pont que es divisa en el vostre futur és el de Vallcarca, perquè l’11 de setembre cau en dissabte. I mentre vosaltres lluiteu contra el calendari, Shakira està pujant ‘stories’ des de les platges colombianes, refregant-vos la seva bona vida. Si els malucs no menteixen, els vostres ho tenen ben clar: teniu enveja. Però això és perquè no coneixeu el Hammock Juice Station (Mallorca, 308), un bar de ‘brunch’ i sucs tropicals on en canvi de cadires, teniu hamaques. Imprescindible per viure la vostra fantasia caribenya a l’estil Shakira. Fins i tot us vindran ganes de no fer la pròxima declaració d’Hisenda.


Fes-vos les puntes i els txakres

Xaman i perruquer

I de les platges del Carib a un viatge per l’Amazones més esotèric. A l’Ashamanic (Basses de Sant Pere, 1) tindreu una experiència única. Aquí us arreglen les puntes i els txakres: benvinguts a la primera perruqueria xamànica de Barcelona. El local és propietat d’Ashay, «un artista de cabells creatiu, curandero xamànic, pensador no convencional i cor confiat i sensible», com ell es descriu, «una d’aquestes persones que, si es creua en el teu camí, és que has trobat un tresor», com el descriu una clienta. 

La seva perruqueria és de gènere neutre (és a dir, per a homes, dones, persones no binàries i tot el que defugi l’heteronorma), vegana, sostenible i orgànica. Complementa el treball capil·lar amb diferents disciplines xamàniques, des de l’alineació de txakres fins al sanejament de traumes en vides passades. Aquí no només tornareu a les vacances: també a les del vostre jo medieval. ¿No volíeu un viatge? Que millor que un d’astral. 


El Flatiron barceloní

Poblenou, ‘the new Manhattan’

Considerat el gratacel de Manhattan més antic encara dret (tot i que no és del tot veritat), el Flatiron, l’edifici en forma de planxa, és una icona de Nova York imprescindible en qualsevol viatge de guiri. I mira, potser sou a un oceà de distància dels Estats Units, però si necessiteu pensar que seguiu allà, de turisme, perquè aguantar l’alarma cinc dies a la setmana es faci menys traumàtic, proveu de visitar el Flatiron barceloní, la Casa Antònia Serra i Mas (Pere IV, 102), un edifici d’estil noucentista de l’arquitecte Ramon Puig i Gairalt. 


Papil·les gustatives a milers de quilòmetres

Gelats llatinoamericans

Granissat de chicha morada. Llimona i marialluïsa. Sorbet de mango i fruita de la passió amb sal miguelito i chamoy. Llimonada amb coco i llimona. Amb aquesta llista, les vostres papil·les gustatives ja deuen haver fet un viatge a Llatinoamèrica que ni Marco buscant la seva mare. Aquests gustos inspirats en països com Mèxic, Colòmbia o el Perú són els que componen l’última línia de gelats de L’Atelier (Viladomat, 140 bis), que neix amb l’objectiu de satisfer la nostàlgia de casa a llepades: «Per a tot el públic llatinoamericà barceloní que troba a faltar la gastronomia de la seva terra».


Ioga, art i cosmètica

Espai de benestar

Quan algú torna de l’Índia, només hi ha dues reaccions: o va odiar el soroll i l’estressant trànsit, o bé es va enamorar del ioga i la pau del món iogui. Per als primers, es poden curar el mono de viatjar seient en un banc a la interjecció Aragó-Marina-Diagonal i tancant els ulls. 

Per als segons, l’espai de benestar Efímers (Pujades, 138). Els dilluns fan classe de ioga ‘flow’, més centrat en les postures, i divendres de ‘hatha’ ioga, amb una important part de meditació. A més de la seva sala per treballar el teu cos (i tenir l’elasticitat al límit per ‘perrear’ fins a terra quan obrin les discoteques), Efímers té una galeria d’art i una botiga de cosmètics orgànics. Un espai polivalent per cuidar-te la pell, cos i ment. Passa-vos per aquí, i quan soni l’alarma, canviareu el «cagum...» per l’«ommm».


Experiència nipona

Més enllà del sushi

«No tenim sushi, però tots els plats són molt populars al Japó. Volem presentar la vida japonesa de veritat», asseguren a Mikasa (Comte Borrell, 145). Potser no podeu agafar el primer avió a Tòquio que surti del Prat, però almenys en aquest restaurant podreu viure una experiència nipona autèntica, sense massa tòpics, que ja és més del que va oferir ‘Lost in translation’ a Scarlett Johansson i Bill Murray. Apunteu-vos alguns plats: ‘katsudon’, ‘udon konbu’, ‘hiyashi chūka’ o ‘onigiri de nattou’. Sí, us sonen a xinès, però és menjar japonès autèntic


D’interrail

Còctels sobre un tren

Poques coses criden més «guiri» que l’interrail. Però és clar: treballant cinc dies a la setmana, el més pròxim que estareu de l’experiència és agafant el rodalies per anar a Castelldefels platja. Pla B: per allargar l’estiu com un adolescent recorrent Europa, poseu-vos la samarreta d’‘I love BCN’, la cara empastifada de crema solar i una càmera penjant del coll i adreceu-vos a l’Orient Express Bar (Comte d’Urgell, 134). En aquest local, us diran que «esteu com un tren», i no perquè us tirin la canya com un paleta dels 90, sinó perquè us serveixen la beguda sobre una maqueta d’un tren amb uns raïls que ocupen tota la barra. Segur que us sona d’Instagram. 


No és estiu sense un creuer

Ioga a alta mar

«¿Per què sou totes en barcos? ¿Teniu totes un barco? Jo mai he estat ni a prop d’un». Amb aquesta frustració, Brays Efe (protagonista de ‘Paquita Salas’) denunciava el que tants patim: viure en una ciutat amb mar i el més a prop de veure un barco és el de Chanquete a les reposicions de ‘Verano azul’. Per descomptat, res millor per notar que l’estiu no s’ha acabat com pujar a un barco. I això és, precisament, el que ofereix el ‘MeetUp’ ‘Sunset Sailing Boat Trip with Meditation’: aquest divendres, dia 3, a les 19 h, una ruteta a alta mar amb una sessió de ioga cap al tard. Descanseu la ment, estireu el cos, i, per uns minuts, imagineu que encara és 21 de juny i l’estiu acaba de començar. I sí, hi ha més sessions: el següent barco iogui, el dia 14.


Esmorzar sense franja horària

‘All day breakfast’

No podeu viatjar, però, ei, podeu enganyar el cos fent-lo creure que és en una altra franja horària. ¿Quina millor forma de fer-ho que esmorzant a les 14 hores, com si fossin les 7 h de Colòmbia? Doncs passeu-vos per un ‘all day breakfast’, com Billy Brunch, a Muntaner, 64 i Bailèn, 115, dos locals d’esmorzars tan instagramables que no us estranyi creuar-vos amb Dulceida en pijama. De 9.30 h del matí fins a les 17 h de la tarda, podeu prendre uns ous ‘benedict’, una ‘avocado toast’ o uns ‘pancakes’, els noms ‘cool’ que abunden als menús dels ‘brunch’... i en les ‘stories’ dels que hi van. 


‘Pub crawl’

Notícies relacionades

Ni rastre del català

No hi ha activitat més guiri que emborratxar-se fins a les tantes als carrers de Barcelona. El clàssic dels clàssics, i un dels més famosos d’Europa, és el Bar Crawl Barcelona, que ha tornat després de l’aturada per la Covid. Vint euros, una ruta per tres bars del centre, i alcohol fins que tanqui la ciutat. Sí, una mena de ‘free tour’ però del qual poc recordareu l’endemà. Envoltat de guiris borratxos, no hi ha millor pla per sentir-se com un britànic a Magaluf. Això sí: compte amb el ‘balconing’ quan arribeu a casa ben mamats.