On Catalunya
DANSA
Molta testosterona
Sol Picó s'endinsaen el món masculí amb la impactant obra 'Dancing with frogs': set homesen dansa amb més dubtes que certeses sobrela seva condició

sol-pico
Després de visitar el món femení a We woman, la incansable coreògrafa Sol Picó s’endinsa en el món dels homes amb un muntatge al seu estil: directe, amb humor i compromès. ¿Existeix el nou home? ¿Com ha de ser? ¿Quant pesa la tradició? ¿Què significa ser home avui dia? Moltes qüestions, sí, però Picó ha fet un bon treball de camp treballant amb els atrevits intèrprets d’aquest espectacle.
Homes d’entre 27 i 55 anys, procedents de diferents disciplines, protagonitzen l’obra. El cartell l’integren el compositor Pere Jou, el tenor Antoni Comes, l’actor Elías Torrecillas i els ballarins Guillermo Weickert, Junyi Sun, Daniel Corrales i Valentí Rocamora.
Picó, tot i no voler sortir a escena, al final ha acabat participant també en determinats moments de l’espectacle, gairebé sense escenografia i amb pocs elements escènics –la majoria és material reciclat per economitzar al màxim, que la dansa no està per a despeses extres–. Picó, Premio Nacional de Danza l’any passat, ha venut béns materials i està portant a terme tota mena de tallers de dansa a La Piconera, el seu estudi, per poder mantenir el seu projecte artístic: una companyia creada fa 23 anys que ha viatjat per tot el món.
'Dancing with frogs' combina aquest humor gamberro i àcid tan picotià amb una sana dosi de bogeria, brutícia i tragicomèdia. L’espectacle parteix de tòpics respecte a la masculinitat per endinsar-se en temes més seriosos. No pretén oferir respostes sinó obrir interrogants per generar una sana reflexió sobre la nostra societat.
CONTE MODERN
Aquestes granotes que es transformen en prínceps, segons els contes de princeses, ballen amb Sol Picó, expressen les seves pors i exposen els seus desafiaments. La proposta, amb dramatúrgia de Marta Galán, parla de la recerca d’un nou model d’home que encaixi en una societat on la dona ha anat guanyant cotes de poder. «Hi ha coses que tampoc li agraden a l’home actual respecte a la seva condició. Hi ha coses que clamen al cel i que cal transformar, pesos que aparentment són inamovibles i que ells han de contribuir a canviar», va destacar Sol Picó en la presentació a Barcelona de la seva nova producció, estrenada fa poc al festival Temporada Alta (Girona).
Dancing with frogs
Mercat de les Flors (sala MAC)Coreografia: Sol PicóDramatúrgia: Marta GalánDel 2 al 5 de novembre, a les 20.00 hores (diumenge, a les 18.00 hores) 16 euros
La coreògrafa està encantada amb els seus intèrprets. «Els homes són molt obedients», afirma després de l’experiència a 'Dancing with frogs'. Tots es deixen la pell en escena i s’han entregat al màxim als múltiples desafiaments plantejats per la coreògrafa. Fins i tot ballen en puntes, tota una tortura. «No tots fan 'fouettes', és clar, perquè no tots provenen de la dansa. Però tot i quedar-los les ungles negres, van voler superar aquesta duríssima prova de foc», aplaudeix.
Per a aquesta feminista, posar-se en la pell d’un home i treure el seu costat masculí ha sigut tota una experiència. «He après molt amb ells però no ha canviat la meva visió». Encara que no perdo l’esperança: «Tots podem canviar. Als homes i a les dones ens queda un ampli camí per recórrer».
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança