On Catalunya

LA FESTASSA DEL DIUMENGE

12 'brunch' per no aixecar-se de la taula

Com a festí per autohomenatjar-se el dia més ociós de la setmana o com a reconstituent fora d'hores després d'una llarga nit de dissabte, el 'brunch' de diumenge (en alguns locals també dissabte) es consolida en la ruta gastronòmica de Barcelona, amb horaris a la mediterrània i en versions de bufet pantagruèlic, sibarita, 'healthy' o a la carta

La llista dels llocs obligats per als amants d'esmorzar tard i dinar d'hora

 

  / JAVIER PARDO / CUBA DE JANEIRO

10
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Com a festí per autohomenatjar-se el dia més ociós de la setmana o com a reconstituent fora d’hores després d’una llarga nit de dissabte, el ‘brunch’ de diumenge (en alguns locals també dissabte) es consolida en la ruta gastronòmica de Barcelona, amb horaris a la mediterrània i en versions de bufet pantagruèlic, sibarita, ‘healthy’ o a la carta.

— 1 —

Ritual dominical al Cecconi's

Ritual dominical al Cecconi's

PASSEIG COLOM, 20

40 € amb una copa d'aperitiu

Irresistible tant per a morros fins com per a estómacs XXL. El novíssim brunch del restaurant italià de l’Hotel Soho House s’ha convertit en la revelació de l’hivern, amb una potent oferta de plats italians en bufet que van molt més enllà de les pizzes aca­bades de fer (brutals) i els 'antipasti' de gran qualitat per començar: des de 'delikatessen' vegetals fins a mortadel·la, bresaola, capocollo, assortiment de formatges, amanides variades (quinoa, caprese...), ostres i llagostins. Després es pot passar al 'risotto' i a una lasanya de 10, o submergir-se entre el porcell cruixent, les cuixes de lletó o un salmó gegant per servir-se al gust. Cada setmana canvien algun plat, i rematen el festí de diverses hores -si un agrada- amb un dels millors tiramisús de Barcelona i moltes altres postres que us faran plorar de remordiment unes hores després. Però, a més, l’ambient fusiona gent guapa amb famílies, sense presses i amb bon servei. Diumenges, de 12.00 a 17.00 hores.


— 2 —

Festí sibarita al Majestic

Festí sibarita al Majestic

PASSEIG DE GRÀCIA, 68

59 € tot inclòs

Segueix al podi dels millors de Barcelona. És el bufet més car, però també el més complet i amb toooot inclòs. No solament per l’oferta completíssima de platets servits des d’un descomunal bufet que alimenta per la vista (ostres sense límit, salmó, ibèrics, ous, canapès, canelons de pollastre, arrossos de primera….), sinó per la seva recentment incorporada barra de 'sushi' i 'cebiches', on es prepara el peix al moment. El colofó és una zona de pastisseria capaç d’enderrocar la resistència fins i tot dels enemics del dolç. I l’as a la màniga amb què no té competidor: vins inclosos, copes de Moët & Chandon sense límit i un gintònic per certificar una digna digestió, sense presses, amb sessió 'afterbrunch' a la terrassa Dolce Vitae. L’ambient, tot i ser un hotel de luxe, és molt més familiar i local que turístic. Amb estil i imprescindible reserva. Diumenges, de 12.30 a 16.00 hores. Els nens de més de 4 anys paguen 29 euros.

— 3 —

Més que ous a L'Eggs

Més que ous a L'Eggs

PASSEIG DE GRÀCIA, 116

De 15 a 30 €, segons combinació

Eggs és literalment el paradís del rovell i la clara, un clàssic per degustar el 'brunch'. Elisenda Pons

El 'brunch', un invent anglosaxó, es va posicionar entre fer un esmorzar tard o un dinar d’hora de qui es lleva tard el cap de setmana i amb una gana canina fora dels horaris establerts. Un dels seus pilars són els ous, que L’Eggs (paradís del rovell i la clara en simfonia) ofereix en totes les versions possibles diàriament. Però els dissabtes i diu­menges compta amb combos 'brunch' a preu tancat, com el '¡Bon dia!' (suc ­natural, truita suflada amb bolets, bo­tifarra negra del perol i formatge de cabra, coca de vidre amb tomàquet i cafè o infusió per 15 euros), el 'Cosmopolitan' (suc, musli amb iogurt, hamburguesa completa o ous Benedict, i cafè); l’'Esmorzar amb diamants' (amb cava, remenat amb ibèrics....); el 'Favo­rit' (amb Bloody Mary, ous amb pernil de gla, pa de pagès...).  

—4 —

Menjar i alegria al Xibarri

Menjar i alegria al Xibarri

CARRER DE TRAFALGAR, 30

25 € amb aperitiu

Carles Garriga va afegir la b al Xibarri per donar un punt gamberro i de barri a aquest concepte de gresca amb què ell bateja el seu menjador a l'Hotel Yurbban. Una gresca entesa com a menjar bé i amb alegria, recuperant receptes d’altres generacions, donant ales a les arrels de la cuina catalana i omplint plats de sabor, entre productes comprats i fins i tot cultivats amb molta cura. L’esforç es tradueix en un entorn modern on afloren canelons amb gust de cuina familiar, calamars amb ceba, cigrons amb xoriço, vedella de Girona amb bolets... Platets i preus ajustats, i amb even­tual música en directe o grans colofons de vetllada en la seva superterrassa. Però els dissabtes i diumenges el bufet permet posar-se les botes amb embotits, amanides, ous, formatges, pastissos, sucs... a un preu tancat de 25 euros i amb una Mimosa de benvinguda. D’11.30 a 17.00 hores.

—5 —

Retox total a l'Hotel W

Retox total a l'Hotel W

PLAÇA ROSA DELS VENTS, 1

35 €

El 'brunch' a l'hotel més 'cool' de Barcelona comença amb una degustació i acaba amb els comensals socialitzant entre brindis.

El propòsit de qui va de 'brunch' al Retox dominical de l’hotel més 'cool' de Barcelona, el W, és múltiple i va molt més enllà del paladar, encara que no és incompatible amb una gana canina. I és que el restaurant Wave i el W Lounge es transformen en territori de degustació, música i festa -'This is not a Sunday brunch'- per a qui estiri la convocatòria. A manera de bufet i amb banda sonora de 'dj', es disposen embotits, formatges, minisandvitxos, cebiches, cereals, pans i moltes temptacions per als voraços. I sucs naturals, amanides i fruites per als gustos 'healthy'. Però el seu seguici de cambrers animadors (increïbles 'looks') proveeixen sense parar el comensal de platets calents (de 'miniburgers' a llagostins en tempura i altres pecats) a peu de taula. L’àpat és de 14.00 a 16.00 hores i es remata amb una fabulosa zona de postres no apta per a golafres. Encara que després es poden cremar els excessos a la zona de copes i la cocteleria, quan la música apuja el volum i un tria acabar el cap de setmana socialitzant entre brindis. L’entrada després de les 16.00 hores és només per a majors de 21 anys i per llista prèvia.   

— 6—

Aires 'chic' al Mandarin

Aires 'chic' al Mandarin

PASSEIG DE GRÀCIA, 38-40

49 €

La seude Tiffany's als baixos convida a pensar en un 'brunch' amb diamants a l'Hotel Mandarin Oriental. Un luxe que els diumenges, de 12.30 a 16.00 hores, costa 49 euros, amb llibertat per menjar a plaer. El seu bufet chic s’estructura entre embotits selectes, 'sush'i i 'cebiches', així com 'dim sums' i altres influències orientals. Però al lluminós espai (el BistrEau by Ángel León) hi ha molts més sabors elaborats al moment. Es tradueixen en platets també inclosos (i que van variant) com arrossos, minifilets, hamburguesetes i altres tempta­cions, també dolces. Inclou copa de benvinguda i aigües.


— 7—

Supersabor al Travel & Cake

Supersabor al Travel & Cake

ROSSELLÓ, 189

Des de 12-15 €

'In grandmothers we trust' és la seva consigna. I per a qui confia en la cuina de l’àvia, l’ecologia i el menjar saludable amb gràcia, el 'brunch' aquí és un goig no dominical sinó diari. Les cues dels sis locals de Cup & Cake (com el d’Enric Granados) poden amenaçar la gana el cap de setmana, però l’horari d’aquests establiments d’estètica lluminosa i nòrdica, amb materials na­turals, va molt més enllà del migdia. El nou Travel & Cake, com els seus germans, demostra com menjar bé i atipar-se amb un completíssim plat, i no avorrir-se fins i tot si el 'mix' és ve­getarià. Tan estratosfèrics són els seus ­nachos artesans amb pollastre, arròs, mongetes i formatge com la seva ama­nida Sardenya de nyoquis de carbassa, niu de 'kataifi', ricotta i diversos vegetals, o els seus exquisits ous Benedict amb salmó sobre gofra negra (plats de 7,90 a 11,90 euros). Imprescindibles també els seus pastissos gegants i els sucs i batuts orgànics.

—8 —

Repostar a Les Delícies

Repostar a Les Delícies

GRAN VIA, 644

29 € amb copa de cava

Després de les 12.30 del migdia, els turistes se'n van d'aquest local i arriben aquells barcelonins enyorats de la varietat que acompanyava els bufets tradicionals.

La varietat d’edats i aspecte dels comensals en el 'brunch' dominical de Les Delícies (Catalonia Passeig de Gràcia) dona fe que el format enllaça costums d’aquí i allà. És possible que a les 12.30 hores hi hagi més hostes internacionals fent un dinar d’hora de diumenge. Però a mesura que avança el rellotge apareixen barcelonins enyorats d’aquells bufets tradicionals on es menjava una mica de tot. Hi trobareu embotits ibèrics, guisats, amanides, ous -amb 'show ­cooking' de truites- i brioixeria, i fins i tot una petita carta d’imprescindibles inclosos. Hamburguesa de vedella amb ceba i formatge del Pirineu, ous ecològics Benedict amb salmó, béicon o ­fuagràs, peix amb verduretes, 'quinotto' de ceps, tallarines de tinta de calamar... Tot, a un preu tancat de 29 euros i reduït per a nens. Inclou copa de cava o Mimosa de benvinguda, aigües i cafès. Fins a les 16.00 hores.


— 9—

La Desayunería conquista

La Desayunería conquista

CARRER COMTE BORRELL, 75

Des de 10-12 €

En aquest canviant barri de Sant Antoni on cada dia brota una nova carta, a Paula Ruiz se li ha d’agrair el naixement de La Desayunería (sobre l’extint El Cafè del Barri) amb un amor que transcen­deix les seves paelles. Des de fa una mica més de dos anys apunta als esmorzars de campionat, amb plats que en realitat es poden pair a qualsevol hora i sense fronteres. Els matiners poden devorar els seus especials ('Americà ma­tiner' -ous, 'pancakes', béicon dolç, salsitxes italianes, patates, xampinyons, ­to­màquet, mongetes i ceba fregida-, 'New York Plaza', 'Alfred Hitchcock Psicosis'...), o 

torrades, croissants i 'pancakes' amb combinacions per udolar de golafreria. Però el menú 'brunch' de 12.00 a 20.00 hores inclou amanides, burgers casolanes de nivell, i els combos amb base de dos ous i mil i unes barreges, com el fabulós 'Love cheese', que suma pollastre fregit i quatre classes de formatges. O el 'Chorizo ibérico dream'. Per beure, vi, sucs, infusions i cacaus a dojo. 

— 10—

Temptació de Cuba de Janeiro

Temptació de Cuba de Janeiro

AVINGUDA MISTRAL, 33

Des de 15 €

Les receptes sanes i riques de Cuba de Janeiro robaran el cor als enamorats del menjar 'healthy'.

Per als que valoren tant la gana com cuidar-se, el novíssim Cuba de Janeiro suma receptes sanes i bones amb una miqueta de cada una d’aquestes ciutats. Res com llevar-se tard i clavar les dents als seus pans i bagels. De Cuba arriben el 'Trinidad', el 'Cienfuegos' (amb to­nyina, crema de iogurt, tomàquet, llima i pebre) i el 'Compay'. I del Brasil, el 'Copacabana', el 'Gatinho' (amb pit de gall dindi, mozzarella fresca, tomàquet, ruca i oli d’alfàbrega), entre altres. Sense passar per alt plats com els seus tabules de quinoa, rosbif amb ruca, hamburguesa de pollastre de corral, ous 'cocotte'... i la pastisseria artesana i iogurts. Per rehidratar-se, sucs de primera, infusions amoroses o cafès que homenatgen el local. I per allargar la tertúlia (fins i tot fins a la matinada), el seu desplegament cocteler ja és la bomba.  

— 11—

Doblet a BarRi Diagonal

Doblet a BarRi Diagonal

CARRER CASANOVA, 211

10 i 12 €

Primer va obrir a Sarrià i després li va donar un 'germanet' al costat de la Dia­gonal, amb la mateixa filosofia de fer comunitat i cobrir de l’esmorzar al sopar, amb plats de temporada, casolans i de proximitat. Els caps de setmana, encara que un es pot atipar amb tapes o plats, ofereix de 10.00 a 12.00 hores un bon combo de 'brunch' salat per 10 euros amb cafè o infusió, suc natural, torrada amb mantega, brioixeria i bocata per triar d’embotits de km 0; o bé el 'brunch' 'Ous de 12 euros', amb la mateixa fórmula però amb ous al gust (Benedict, remenats, ranxers, fregits...) en lloc d’entrepà. L’escenografia és el colofó, amb terrassa i pati, i premsa del dia.

— 12 —

Picnic

Picnic

CARRER COMERÇ, 1

Notícies relacionades

Uns 25 €

Un dels pares del 'brunch' local, al Born, no pot faltar a la llista. Els seus ous Benedict amb salmó o béicon són un 'superhit', però també són mítics els ranxers; els seus inoblidables 'pancakes' amb maduixes, els fantàstics biquinis, les croquetes de quinoa o el pastís de formatge. Tant dissabtes com diumenges (de 10.30 a 17.00 hores) s’omple de gom a gom, de manera que és més que recomanable reservar i anar-hi amb molta gana.


750 calories