el principi del final

'Joc de trons': ¿on es va quedar cada personatge?

HBO i Movistar+ ofereixen diumenge a la matinada l'estrena de la vuitena i última temporada de la sèrie

mdedios47629425 juego de tronos190411124405

mdedios47629425 juego de tronos190411124405 / HELEN SLOAN SMPSP

7
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'Winter is coming'... L’hivern està a punt d’arribar amb l’estrena de la vuitena i última temporada de 'Joc de trons’, que l’audiència espanyola podrà veure a HBO i Movistar+ a partir de les tres de la matinada del diumenge 14 al dilluns 15 d’abril. Els nous episodis arriben més d’un any i mig després de l’emissió de la setena temporada, que es va acabar amb l’impactant ensorrament del Mur per part dels caminants blancs, així que no aniria malament refrescar la memòria i situar els principals personatges que encara sobreviuen en aquest enrevessat joc d’aliances, intrigues i traïcions per aconseguir el cobejat Tron de Ferro.

TYRION LANNISTER

L’actor Peter Dinklage / hbo

El menys Lannister dels Lannister viatja cap al Nord, en el mateix barco en què també naveguen la Daenerys i el Jon Neu. Després de convèncer la seva germana Cersei que s’han d’aliar per combatre els caminants blancs (o almenys això és el que ell es pensa) en la freqüentada reunió a Pou del Drac, acaba d’adonar-se que el 'feeling' de la Reina de Dracs i el Rei al Nord s’ha consumat amb una nit de passió. ¿Influirà aquest descobriment en la seva relació amb ells?


JON NEU

Kit Harington / hbo

El Rei del Nord encara no sap que és l’hereu legítim del Tron de Ferro, ja que el seu veritable nom és Aegon Targaryen, fill del Raeghar Targaryen i la Lyanna Stark, una cosa que només coneixen el seu amic Sam i el seu germà Bran. De camí en el barco cap al Nord, ha passat una nit tòrrida amb la Daenerys.


DAENERYS TARGARYEN

Emilia Clarke / hbo

En l’últim episodi de la setena temporada, la Mare de Dracs va trencar la seva cuirassa i va sucumbir als encants del Jon Neu en la travessia amb barco rumb al Nord després de la trobada a Pou del Drac amb la Cersei i el seu seguici. Al costat dels dos dracs que li queden, el Rhaegal i el Drogon, espera liderar la batalla contra els caminants blancs abans de tornar a posar la seva vista a Desembarcament del Rei.


ARYA STARK

Maisie Williams / hbo

La més guerrera de les germanes Stark es va desfer en l’últim episodi d’un dels personatges més intrigants de la sèrie, el Ditpetit, executant la sentència de mort que va dictar la seva germana, la Sansa. De nou a casa, a Hivernàlia, l’Arya espera esborrar els últims noms de la seva llista negra de personatges que han de morir. ¿Eliminarà la Cersei, que ocupa el primer lloc?


SANSA STARK

Sophie Turner / hbo

La germana de l’Arya i el Bran espera a Hivernàlia l’arribada del Jon Neu, que la va deixar al capdavant del Nord en la seva absència. Al llarg de les set temporades emeses, ha demostrat que també és una supervivent, després de ser víctima del sàdic Ramsay Bolton. ¿Com serà el seu retrobament amb el Tyrion, amb qui va estar casada?


CERSEI LANNISTER

Lena Headey / hbo

L’actual monarca dels Set Regnes continua aferrada al tron a Desembarcament del Rei, tot i que està més sola que mai. El seu germà bessó i amant, el Jaime, li ha girat l’esquena després de saber que ha enganyat el Jon i la Daenerys prometent-los ajuda, quan en realitat només vol guanyar temps.


JAIME LANNISTER

Nikolaj Coster-Waldau / hbo

El germà de la Cersei i el Tyrion ha abandonat Desembarcament del Rei camí d’Hivernàlia, on pensa complir la seva paraula i ajudar en el gran combat contra els caminants blancs. Ni tan sols saber que la reina està embarassada d’ell ni l’amenaça de la Muntanya han servit per convèncer-lo que s’ha de quedar al seu costat.


BRAN STARK

Isaac Hempstead Wright / hbo

Després de la llarga travessia viscuda durant tota la sèrie, el petit dels Stark espera retrobar-se a Hivernàlia amb el seu germà Jon per explicar-li els seus autèntics orígens. Convertit en el Corb dels Tres Ulls, les seves visions poden ser determinants per frenar l’amenaça dels caminants blancs.


EL REI DE LA NIT

Vladimir Furdik / hbo

El personatge més enigmàtic de la sèrie viurà la seva gran temporada amb la batalla del seu exèrcit de morts contra els vius. El líder hieràtic dels caminants blancs ja va demostrar de què és capaç en l’últim episodi emès, quan el vam veure arrasar el Mur a cavall del drac Viserion, també mort vivent.


SAMWELL TARLY

John Bradley / hbo

Nouvingut a Hivernàlia des de la Ciutadella, el bonàs Sam espera retrobar-se amb el seu gran amic, Jon Neu. Recent coneixedor de la veritable identitat del Rei del Nord, el que encara no sap és que el seu pare i el seu germà van ser convertits en cendres per un dels dracs de la Daenerys.


JORAH MORMONT

Iain Glen / hbo

Després que el Sam trobés a la Ciutadella la cura per a la psoriagrís que patia, l’etern enamorat de la Daenerys viatja al Nord per enfrontar-se als morts vivents després d’haver assistit a la reunió de la seva reina amb la Cersei. A Hivernàlia es trobarà amb la seva cosina, la petita i combativa Lyanna Mormont.


THEON GREYJOY

Alfie Allen / hbo

La seva terapèutica xerrada amb el Jon Neu, en què aquest li recordava que era un Greyjoy però també un Stark, li ha donat prou força per reclutar els homes de la seva germana i posar rumb a les Illes del Ferro amb l’objectiu de salvar la Yara del seu oncle. L’hi deu, després que ella l’anés a rescatar i ell la deixés a l’estacada.


MISSANDEI

Nathalie Emmanuel / hbo

L’antiga esclava convertida en fidel consellera de la Daenerys continua sense separar-se de la seva reina. Anant cap al Nord amb la Mare de Dracs, espera tornar a veure aviat el Cuc Gris, el comandant de l’Exèrcit dels Immaculats amb el qual ha arribat a intimar, malgrat que el guerrer estigui castrat.


MELISANDRE

Carice Van Houten / hbo

La sacerdotessa vermella que va tornar a la vida el Rei del Nord ja va complir amb la seva missió, a l’unir el foc (Daenerys) i el gel (Jon Nieve), així que va anunciar al Varys que se n’anava a Volantis. Tot i que li va assegurar que tornaria a Ponent, perquè les profecies prediuen que ha de morir en aquestes terres.


EURON GREYJOY

Pilou Asbaek / hbo

L’implacable oncle del Theon i la Yara, que manté la seva neboda presonera, va fer creure tothom que es retirava a les Illes del Ferro per escapar-se de les hordes del Rei de la Nit, tot i que en realitat es dirigeix cap a Essos a la recerca de la Companyia Daurada. És una missió que li ha encarregat la Cersei, amb la qual espera casar-se.


BRIENNE DE TARTH

Gwendoline Christie / hbo

La protectora de les germanes Stark, per la promesa que li va fer a la seva mare, torna al Nord després d’haver assistit a la reunió del Jon, la Daenerys i el Tyrion amb la Cersei. Allà ha tornat a veure el Jaime, per qui sempre ha tingut predilecció i al costat del qual podria lluitar contra els seguidors dels morts.


DAVOS SEAWORTH

Liam Cunningham / hbo

El Cavaller de la Ceba, antiga Mà del malaguanyat Stannis Baratheon, viatja cap al Nord amb vaixell en companyia del Jon Snow, de qui ara fa de conseller. Va demostrar que està disposat a arriscar la seva vida per la causa quan va portar el Tyrion a Desembarcament del Rei per reunir-se amb el Jaime.


LORD VARYS, 'L’ARANYA'

Conleth Hill / hbo

Després d’assistir a la reunió entre la Daenerys, el Jon i la Cersei al Pou del Drac, l’Aranya viatja amb barco amb el Rei del Nord i la reina Targaryen, de qui ara és conseller. Tot i que la Mare de Dracs és conscient del poder que té un personatge com ell, que coneix totes les intrigues dels Set Regnes.


SANDOR CLEGANE, 'EL GOS’

Rory McCann / hbo

Notícies relacionades

A Pou de Drac, El Gos es va retrobar amb el seu germà, la Muntanya, convertit en l’ombra de la Cersei.  «Saps qui ve contra tu. Sempre ho has sabut», el va amenaçar. ¿Veurem per fi el seu enfrontament? També va tornar a veure la Brienne, que el donava per mort. Ella el va informar que l’Arya segueix amb vida.


CUC GRIS

Jacob Anderson / hbo

El comandant de l’Exèrcit dels Immaculats de la Daenerys va estar a Desembarcament del Rei protegint la Mare de Dracs a la seva reunió amb la Cersei, tot i que no se’l va veure a Pou del Drac. L’última temporada va servir per descobrir un Cuc Gris més humà, cada vegada més unit a la Missandei.