'The Big Bang Theory', una sèrie infinita

Després de 10 temporades, la comèdia de joves científics inadaptats renova per dos més i fa d'or els seus intèrprets

zentauroepp25806320 serie the big bang theory170330191219

zentauroepp25806320 serie the big bang theory170330191219

5
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

Una sèrie d’humor sobre un grup de joves científics inadaptats? El punt de partida sonava bé, una mena de 'Friends' a base de 'nerds', 'geeks' i altres caps esbojarrats, però el 24 de setembre del 2007, dia de l’estrena de 'The Big Bang Theory' (TBBT) a la CBS nord-americana, per la imaginació de Chuck Lorre i Bill Prady, creadors de la sèrie, no hi passava que set anys més tard estiguessin rematant la desena temporada i acabessin de firmar-ne dues entregues més.

TBBT concentra un bon nombre de rareses, entre les quals la seva llarga vida –l’11 de maig s’emetrà el capítol número 230– i la temàtica científica de les seves rucades –converteixen en acudits recargolades teories matemàtiques i han arribat a comptar amb un 'cameo' del físic Stephen Hawking– no són els únics atributs que converteixen la sèrie en una excepció. Tampoc és habitual el bon rotllo que avui segueixen compartint els intèrprets: els cinc actors principals van arribar a oferir abaixar-se els catxets per compartir els seus sous amb les actrius que donen vida a Amy i Bernadette, que cobren menys, i així poder salvar les dues noves temporades.

I és que no hi ha millor llei física que l’èxit per explicar l’expansió d’una ficció televisiva. La sèrie, amb un cost de producció de 10 milions de dòlars per capítol, ha convertit els seus actors en els més acabalats de la tele i ha catapultat les seves carreres. Avui, Sheldon Cooper i la seva extravagant banda són titulars d’una gallina d’ous d’or de la petita pantalla que triomfa a la vegada en una vintena de països, entre ells Espanya, on és emesa a Neox.  


ELS SET MAGNÍFICS


JIM PARSON (Sheldon Cooper)

Encara que ‘The Big Band Theory’ té aspiracions de comèdia coral, Sheldon Lee Cooper exerceix de personatge principal. Sobre ell i el seu peculiar caràcter, pròxim a la síndrome d’Asperger però surrealista com un posat de Buster Keaton, pivoten moltes de les trames. De resultes d’aquest protagonisme, l’intèrpret que li dona vida, Jim Parson (Houston, 1973), és, segons la revista ‘Forbes’, l’actor de sèries més ben pagat del món: l’any passat, en què també va participar en la pel·lícula ‘Figuras Ocultas’, va guanyar 25,5 milions de dòlars. Els quatre Emmys i el Globus d’Or aconseguits gràcies a Sheldon han animat els productors a posar en marxa una ‘spin off’ centrada en ell. 

JOHN GALECKI (Leonard Hofstadter)

Als quatre anys li va deixar anar a la seva mare: «Jo treballaré a la tele». Tenia olfacte el petit John, que va néixer a Bèlgica el 1975 (el seu pare treballava en una base nord-americana) i es va mudar amb la seva família a Chicago pocs mesos abans d’anunciar aquella profecia. La va complir a ‘Roseanne’, la sèrie que va fer popular la seva cara a principis dels 90, però seria la seva participació en ‘The Big Bang Theory’, on dona vida al físic Leonard, el que li va canviar la vida. La laboral i la personal: durant dos anys, ell i Kaley Cuoco, l’actriu que encarna Penny, van ser nòvios davant i darrere les càmeres. Vegetarià, fumador i fanàtic de les motos, acaba d’estrenar la pel·lícula de terror ‘Rings’. 


KALEY CUOCO (Penny)

La intèrpret que dona vida a Penny, la guapa cambrera amb somnis d’actriu, ha estat tota la vida marcada pel seu físic: de petita va fer diversos anuncis de la nina Barbie, va debutar al cine als 7 anys al costat de Donald Sutherland a ‘Arenas movedizas’ i als 18 es va operar per guanyar diverses talles de sostenidor. Vers lliure en l’elenc de ‘TBBT’, a Cuoco (31 anys) li agrada donar la nota a la xarxa: tant es fotografia els pits abans d’entrar als Globus d’Or, com ensenya l’esquena després de sotmetre’s a una sessió de ventoses per millorar la circulació, com es pot veure al seu Instagram. «Soc un llibre obert, em mostraria igual encara que no tingués seguidors», ha afirmat. 


SIMON HELBERG (Howard Wolowitz)

Cansat de fer de ‘nerd’ en sèries i pel·lícules, Simon Helberg (Los Angeles, 1980) va estar a punt de dir no a ‘The Big Bang Theory’. Al final, el peculiar Howard, paper que broda amb el seu serrell ‘beatle’ i la seva original vestimenta, ha acabat sent una de les claus de la sèrie. Pianista professional i amb arrels jueves com el seu personatge, l’actor ha compaginat la seva participació en ‘TBBT’ amb el doblatge de diverses pel·lícules d’animació i aparicions menors en cintes com ‘Un tipo serio’, dels germans Cohen, i ‘Florence Foster Jenkins’, al costat de Meryl Streep. També ha fet de productor i director amb la seva dona, guionista. 


MAYIM BIALIK (Amy Farrah Fowler)

És la llesta del grup. No només a la sèrie, on el seu personatge, Amy, sense tenir el coeficient intel·lectual de Sheldon, la guanya en intel·ligència social, sinó també en la vida real: comparteix amb ella el doctorat en neurociència que va obtenir per la UCLA i ha demostrat tenir un cap ben moblat. Nascuda a San Diego (Califòrnia) el 1975, Bialik és ecologista activa, pensadora feminista i autora d’un llibre sobre com criar els fills –en té dos– de forma natural. Jueva «ortodoxa però moderna» i vegana, ha confessat que quan es va apuntar al càsting de la tercera temporada de ‘TBBT’ no aspirava a convertir-se en estrella de la tele, sinó a poder-se pagar l’assegurança mèdica.  


KUNAL NAYYAR (Rajesh Koothrappali)

Notícies relacionades

L’actor londinenc de 35 anys d’origen indi Kunar Nayyar posa la nota multiètnica a la sèrie. El seu personatge, Rajesh Koothrappali, compagina la seva formació astrofísica amb unes severes dificultats per relacionar-se amb les dones. Nayyar no té aquest problema: el 2011 es va casar amb Neha Kapur, Miss Índia 2006. Va tenir una vocació tardana: va emigrar als EUA per estudiar Empresarials, però els cursets universitaris de teatre van descobrir el talent de comediant que portava dins. També és escriptor: va firmar amb un amic l’obra de teatre ‘Cotton Candy’, de gran èxit a l’Índia, i ara prepara el seu primer guió de cine. 


MELISSA RAUCH (Bernardette Rostenkowski)

Tenia tan clar que el que volia era fer riure que mentre estudiava Belles Arts i Actuació a Nova York es va dedicar a fer actuacions còmiques per antres de mig Manhattan. L’actriu Melissa Rauch va aconseguir colar-se en capítols solts de sèries com ‘Kath y Kim’ o ‘True Blood’, però va ser en la tercera temporada de ‘The Big Band Theory’ quan li va arribar la seva gran oportunitat: encarnar Bernadette Rostenkowski, companya de feina de Penny al bar i aspirant a microbiòloga. Hi va fer aparicions esporàdiques i va acabar casant-se amb Howard. En la vida real, Rauch, de 36 anys, està casada amb un guionista, amb qui escriu arguments de pel·lícules.