El Club dels 27, llegendes mortes

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els 69 són odiosos: només aquest any, han mort amb aquesta edat dos grans com David Bowie i Alan Rickman. Però és una edat en què, almenys, has tingut temps per desenvolupar el teu talent, sobretot si en tens a cabassos, com Bowie i Rickman.

Això per no parlar dels 56 anys, que té -segons un estudi recent del diari anglès The Independent- el principal nombre de morts d'artistes pop, entre ells Eddie Rabbitt, Tammy Wynette, Mimi Farina, Johnny Ramone, Chris LeDoux, Vandy Smokey Hampton i Charles Baby Tate.

Però el Club dels 27 és el més conegut de tots, en part perquè la mort a una edat primerenca ajuda tristament a crear la llegenda.

Sobredosi

Notícies relacionades

Als 27 anys va morir Janis Joplin, però també, agafin-se, Brian Jones dels Rolling Stones (ofegat a la seva piscina), Jimi Hendrix (sobredosi de barbitúrics i ofegat en el seu propi vòmit; només dues setmanes abans de la mort de Janis Joplin), Jim Morrison (en teoria, de sobredosi d'heroïna, tot i que la causa encara es discuteix)… La proximitat de les morts de Hendrix, Joplin i Morrison va originar la idea del Club dels 27.

A posteriori no van deixar de sumar-se altres membres a aquest macabre club: artistes en el seu zenit com Ronald Pigpen McKernan dels Grateful Dead (hemorràgia gastrointestinal), David Michael Alexander dels Stooges (edema pulmonar), Kurt Cobain (ferida per bala infligida al cap) i, l'última, Amy Winehouse (excés d'alcohol). Tant de bo el club hagi arribat a la quota límit.