SOLUCIONS A CASA

5 sèries i pel·lícules per a adolescents que faran més suportable el confinament

Un dels recursos familiars perquè els adolescents romanguin entretinguts a casa és l'oferta de la plataforma Disney+

foto disney2

foto disney2

4
Es llegeix en minuts

Tot aquell que tingui un adolescent a la família sap que són mestres de la negació i de la protesta. En aquestes circumstàncies, privats de les seves rutines, de la companyia del seu grup d’amics, la rebel·lia pot mostrar-se més enardida que mai. Per amansir-los i aconseguir que se sentin millor, els experts recomanen fer-los partícips de la realitat –sense alarmisme però sense enganys– i intentar que formin part de les rutines de la família (jocs de taula, sessions d’exercici al saló, tasques domèstiques, aplaudiments des de la finestra...). Però també és imprescindible deixar-los el seu espai i posar al seu abast eines de distracció adequades per a la seva edat. La nova plataforma Disney+ inclou sèries, pel·lícules i documentals especialment pensats per a ells. I si t’afanyes i et subscrius abans del 23 de març, podràs disfrutar de tot per només 5 euros al mes. 

1. High School Musical. El Musical: La Sèrie

Música enganxosa, coreografies llestes per posar en pràctica a l’habitació i amors adolescents, són ingredients infal·libles per al públic adolescent. 15 anys després de la pel·lícula original que va ser protagonitzada per Vanessa Hudgens i Zac Efron i que va conquerir legions d’adolescents del món sencer, la sèrie narra nous esdeveniments musicals amb nous protagonistes. La ficció, de l’estil d’un fals documental, segueix un grup d’estudiants de l’East High que es preparen per fer una audició i poder ser part de la producció nadalenca del grup de teatre. El musical que han de preparar es basa en la història original i els seus icònics personatges com Troy, Gabriela o Sharpay.

No obstant, no tot entre bambolines és fàcil, i els joves s’adonen d’això aviat, especialment els protagonistes, Ricky i Ni-Ni. Els afortunats seleccionats per participar hauran d’adaptar-se a la seva nova família musical. Un avís: les cançons són tant, tan enganxoses que es convertiran, ho vulgueu o no, en la banda sonora del confinament familiar.

2. Stargirl

Els joves cauran rendits davant d’aquesta tendra història del pas a l’edat adulta, basada en la novel·la homònima que es va convertir en el llibre juvenil més venut de la llista del New York Times. Leo Borlock (Graham Verchere) és un alumne qualsevol de l’institut Mica. Treu notes decents, toca a la banda de l’institut i sempre s’ha conformat amb passar inadvertit. Però això canvia quan coneix Stargirl Caraway (Grace VanderWaal), una alumna nova confiada i plena de color amb debilitat per l’ukulele que destaca entre la multitud. És amable, veu màgia en les coses mundanes i alegra la vida dels altres amb els detalls més simples. La seva personalitat excèntrica i contagiosa conquereixen Leo i els altres alumnes, i de seguida passa de ser ignorada i ridiculitzada a acceptada i lloada, i torna a començar, cosa que fa que Leo visqui una muntanya russa d’emocions.

3. One day at Disney

L’univers Disney és fascinant, no importa l’edat que tinguis. Per això aquesta sèrie enganxarà tota la família (adolescents rebels inclosos) perquè ens obre les portes, a través de 52 capítols breus (uns cinc o sis minuts cada un), a tot el que s’amaga darrere d’aquest món de fantasia: els empleats de l’empresa de tots els àmbits (animadors de Pixar, treballadors dels parcs temàtics, actors membres de l’elenc... ) relaten en què consisteix el seu treball, com s’aconsegueix la màgia i com és un dia de la seva vida a la factoria de somnis.

4. Diario de una futura presidenta

Notícies relacionades

Elena Cañero-Reed és la primera presidenta dels EUA. La seva secretària troba un diari que va escriure als 12 anys quan estava a punt de començar l’institut i a través de les seves pàgines avança la història en la qual coneixem el camí que va seguir per arribar tan amunt. Per a Elena, la filla petita d’una família llatina, començar l’institut és un moment vital complicat, emocionant i ple d’incertesa. Sent que el món trontolla una mica sota els seus peus, no només perquè les classes són més dures, les responsabilitats van creixent progressivament, els nous companys poden ser complicats i els primers passos en un món nou sempre fan por, sinó perquè la seva mare ha començat a sortir amb un altre home i ella se sent desplaçada. Elena haurà de descobrir quina és la seva raó per existir i a què vol dedicar la seva vida. Aquesta història veurà reflectit l’esforç i els bons i mals moments d’una vida plena d’experiències úniques.

5. Shop Class

Aquest és un concurs per a adolescents creatius, que es quedaran atrapats en aquesta competició d’enginy, imaginació i traça. A Shop Class, 18 equips formats per dos estudiants i un mestre de taller tenen el desafiament de dissenyar, construir i provar un projecte complex en tres dies. Capítol a capítol es desafiaran amb tota mena d’aparells i artefactes que seran qualificats, avaluats i posats a prova per un plafó d’experts en enginyeria i disseny, en funció de la creativitat i la funcionalitat de la construcció. ¡Només els més enginyosos aniran passant a la següent etapa fins a arribar a la gran final!