L'ESCENARI DESPRÉS DEL 27-S

Rabell avisa d'una possible "confrontació identitària" que "bloquegi" Catalunya

Els 11 diputats electes de Catalunya Sí que es Pot es reuneixen per primera vegada al Parlament

1
Es llegeix en minuts

El líder de Catalunya Sí que es PotLluís Rabell, ha avisat aquest divendres que les postures diametralment oposades de Junts pel Sí Ciutadans en el tema nacional poden derivar "dramàticament" en una "confrontació identitària" que impossibiliti que Catalunya surti de l'actual "bloqueig". Els 11 diputats electes de la confluència de PodemICVEUiA Equo s'han reunit aquest divendres per primera vegada al Parlament en el que ha suposat per a la majoria la seva estrena a la Cambra.

En declaracions als periodistes després de la reunió, Rabell ha assenyalat que els resultats del 27-S aboquen Catalunya a una situació de "bloqueig", i ha augurat que la idea de celebrar un referèndum d'autodeterminació, com proposa la seva candidatura, recobrarà força a curt termini per superar la paràlisi que pronostica.

Segons Rabell, Junts pel Sí "no té prou força", després de les eleccions, per seguir endavant amb el seu projecte independentista, i menys amb un partit com Ciutadans, en una posició completament divergent en el tema sobiranista, com a segona força.

IDEA "ARTIFICIOSA"

Notícies relacionades

Sobre la proposta de la CUP d'una "presidència coral", ha reiterat que és "imaginativa i artificiosa", i ha insistit que Sí que es Pot no recolzarà "ni per activa ni per passiva" la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

Rabell també ha vaticinat que, de cara al 30-D, el PP "agitarà l'amenaça separatista" i farà de l'"anticatalanisme un fons de comerç de vots" per obtenir rèdits electorals.