Recorda que els vots de Junts són «imprescindibles» per a Sánchez

Puigdemont denuncia un "xantatge"

Puigdemont denuncia un "xantatge"

Glòria Sánchez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mentre el finançament s’ha convertit en pedra angular de les negociacions per a la investidura entre el PSC i ERC, el presidenciable de Junts, Carles Puigdemont, va irrompre en el debat per qualificar d’"escandalós" que la millora del sistema de recursos per a Catalunya se supediti al suport perquè Salvador Illa sigui president. En un missatge fet públic a la xarxa X, l’expresident de la Generalitat acusa Pedro Sánchez de "fer" xantatge només per aconseguir els vots necessaris perquè sigui investit Illa, al mateix temps que li recorda que els vots de Junts són imprescindibles per a l’estabilitat de la legislatura espanyola. "¿Creu que el finançament que els catalans mereixem depèn de si el candidat del seu partit és investit president?", planteja.

Notícies relacionades

Puigdemont recorda en la seva missiva tota la "injustícia" que pateixen els catalans en termes econòmics. Des del baix nivell d’execució pressupostària al dèficit fiscal. I planteja si tot això està passant des de fa anys pel mer fet que els socialistes no governen la Generalitat. "¿No creu que amb el seu xantatge està donant arguments als espanyols que pensen que els catalans reclamem un tracte que no ens mereixem?", afirma, a més d’insistir que el plantejament del PSOE és el de "concedir" una reclamació no perquè sigui "justa", sinó perquè necessita arribar al govern de Catalunya "al preu que sigui".

"Catalunya necessita un concert econòmic no com a concessió perquè governin uns o altres", resumeix recordant "els diners que se’n van i que no tornen" i que permeten al Govern "invertir en Madrid per sobre del que està pressupostat".