Page carrega contra la proposta de finançament "singular" de Catalunya

El president de Castella-la Manxa considera que el possible acord apuntat per Montero és "un preu massa car"

Page carrega contra la proposta de finançament "singular" de Catalunya

EP

1
Es llegeix en minuts

A falta que el Govern desenvolupi la seva proposta per a una reforma del model de finançament autonòmic que atengui les "singularitats" de Catalunya, el president del Castella-la Manxa va anticipar ahir la seva oposició. Durant la celebració d’un acte institucional a Guadalajara, Emiliano García-Page va advertir contra el que va qualificar d’"engany" al considerar que la "singularitat" és un eufemisme de "privilegi". "Tontos no som, en aquest país", va carregar per advertir que l’acord apuntat per la vicepresidenta primera, María Jesús Montero, seria "pagar un preu massa car per mantenir un càrrec".

La també titular d’Hisenda va tornar a referir-se dijous a la possibilitat de recalcular favorablement el finançament català per atendre les seves especificitats per les competències que gestiona. El que va tornar a rebutjar directament, en plenes tensions del PSC amb els independentistes per la investidura, va ser la demanda d’ERC per implantar una mena de quota catalana.

Notícies relacionades

Discurs crític

El baró socialista díscol va tornar a remarcar el seu habitual discurs crític contra els independentistes catalans. "Ens l’estem jugant", va voler avisar per qualificar d’ofensa aquesta possibilitat davant les comunitats, va dir, que "no ens gastem ni un sol euro en ambaixades a l’estranger, estructures per destrossar el país o propaganda per trencar Espanya". "Només faltava que la festa independentista l’acabem pagant entre tots i ho anomenem singularitat".