Feijóo acusa Sánchez de voler mantenir "viu" el procés

El líder del PP vaticina que el PSC farà president el candidat postconvergent

Feijóo acusa Sánchez de voler mantenir "viu" el procés

DAVID MUDARRA.

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo va reunir la plana major del PP a la seu del partit a Madrid ahir, 48 hores després de les eleccions catalanes, i va anticipar que Pedro Sánchez acabarà donant el futur govern de la Generalitat a Carles Puigdemont. En el seu discurs en obert als mitjans de comunicació, el líder conservador va assegurar que els espanyols són "a les portes d’un nou engany" i va sentenciar que el president del Govern espanyol "donarà als independentistes el poder que no els han donat les urnes", abans d’afegir que "el procés no ha mort perquè Sánchez el necessita viu" si vol continuar a la Moncloa.

Discrepància amb Fernández

Abans de la seva intervenció, el candidat català del PP, Alejandro Fernández, va compartir davant la seu nacional una idea diferent: "El procés s’ha acabat. S’ha d’acabar, jo em comprometo a ser lleial a aquest missatge inequívoc que ha enviat la ciutadania catalana". Va coincidir amb Fernández el president d’Andalusia, Juanma Moreno, que va celebrar que els catalans s’hagin adonat que la independència és una "utopia".

Notícies relacionades

La polèmica pel contrast d’anàlisi va fer que Fernández matisés les seves paraules hores després, enmig d’un dinar amb Feijóo i la resta dels barons territorials en un restaurant de Madrid. Quan encara no havia acabat l’àpat, el líder del PP català va escriure dos missatges en la xarxa social X per contemporitzar amb el seu cap de files. En el primer va assegurar que "els electors han votat acabar amb el procés, però el problema continua existint", i, en el segon, va remarcar que "Sánchez, Illa i Puigdemont pretenen continuar-lo".

Feijóo va felicitar Fernández –el seu lideratge al capdavant del PP català continua pendent–, però ho va fer al mateix nivell que la cap de campanya, Dolors Montserrat, els presidents provincials, els alcaldes més reconeixibles del PP "i tot el partit sense excepció", i així va evitar concedir el protagonisme únic al cap de cartell.