Camí de les urnes

Sánchez reapareix per sorpresa a la Fira d’Abril de Barcelona

El president acompanya Illa dos dies després de la seva compareixença a la Moncloa 

El líder del PSOE intervé avui en un míting a Sant Boi

Sánchez reapareix per sorpresa  a la Fira d’Abril de Barcelona

SARA GONZÁLEZ

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, va irrompre ahir per sorpresa a la Fira d’Abril de Barcelona, en la qual es va passejar junt amb el líder i candidat del PSC, Salvador Illa. Es tracta de la seva primera aparició pública des que dilluns va anunciar que havia decidit continuar sent president amb la promesa de marcar un "punt i a part" i treballar per a la "regeneració democràtica". El fervor es va desfermar al seu pas, especialment a la caseta dels socialistes catalans, on les joventuts del partit van fer un dinar.

Just avui, el president del Govern s’enrolarà en la campanya catalana participant en el míting de Sant Boi de Llobregat, que previsiblement quedarà desbordat d’assistència. Però no estava agendat que es deixés veure abans per Catalunya. De fet, el PSC únicament havia convocat els mitjans a la manifestació de l’1 de maig i no havia informat en cap moment de la visita de Sánchez.

Fonts socialistes asseguren que va ser un "gest espontani" del líder del PSOE, que amb camisa blava i sense americana ni corbata va viure el primer bany de masses de la jornada. Els simpatitzants socialistes van corejar el seu nom, es van fer selfies amb ell, van estrènyer-li la mà i fins i tot van fer sonar la cançó Pedro de Raffaella Carrà, que ja va formar part de la banda sonora dissabte passat en la manifestació a les portes de Ferraz per demanar-li que no se n’anés. Sánchez es va asseure també a fer un beure flanquejat per Illa i per la cap de campanya i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Una breu reaparició, segons el PSC, que no deixa de ser significativa des del punt de vista polític i de les intencions de Sánchez, que ha aconseguit tenir la paella pel mànec de l’agenda d’aquesta contesa electoral. És l’avantsala de l’acte electoral en què participarà avui i en el qual vol, ara de cos present, rebre l’escalf escenificat en els últims dies durant el seu parèntesi per "reflexionar".

Després de marcar el primer tram i injectar emocionalitat a la campanya catalana, Illa va mirar de reprendre dimarts des de l’Hospitalet de Llobregat el seu discurs centrat en la gestió i la governabilitat, convençut que aquest és el leitmotiv amb què el PSC s’ha guanyat la pole position a totes les enquestes. En aquest acte, ja no es va projectar el vídeo i les fotos amb el president del Govern que fins ara havien monopolitzat l’escenari.

Transcendir les sigles

Notícies relacionades

Però Sánchez és Sánchez, per a qui situar Illa a la Generalitat és clau per posar el colofó a la seva estratègia sobre Catalunya. Avui a Sant Boi, un dels grans feus del PSC, intentarà catapultar el vot socialista cap a un resultat incontestable que deixi enrere els independentistes i que aplani uns pactes que semblen difícils i que s’entrellaçaran amb el suport dels independentistes al Congrés.

El pla de Sánchez passa per insistir en el debat sobre la regeneració democràtica, amb la justícia i els mitjans a l’epicentre. "Democràcia neta" davant "política del fang" és la dicotomia que vol imposar a l’hora de mobilitzar el vot més enllà de les sigles socialistes, mentre Illa clama per una nova etapa en què es deixi enrere el procés i es prioritzin "les coses de menjar".