ERC vol recuperar el pols metropolità per atrapar el PSC

Aragonès carrega contra el "messianisme" de Pedro Sánchez i de Puigdemont

El president de la Generalitat y candidato de ERC, Pere Aragonès.

El president de la Generalitat y candidato de ERC, Pere Aragonès. / Kike Rincón / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En l’última dècada, hi va haver un temps en què ERC va flirtejar amb la idea de convertir-se en el principal partit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en substitució del PSC. Era una època en què el procés cotitzava a l’alça i, mentre els republicans surfejaven en un bon cicle electoral, els socialistes acumulaven crisis internes. En les eleccions catalanes del 2017, ERC fins i tot va aconseguir quedar per davant del PSC en aquesta zona de Catalunya. No obstant, el partit d’Oriol Junqueras mai va poder acabar executant el relleu i en les últimes convocatòries electorals els socialistes han ampliat el seu lideratge en el seu feu històric. Malgrat tot, ERC vol tornar a plantar batalla al principal graner de vots de Catalunya. Ahir ho va escenificar en un míting a Santa Coloma de Gramenet.

Per recalcar la importància de l’acte, van desplaçar fins a aquesta ciutat tres de les seves principals cares. El president i candidat, Pere Aragonès, el líder del partit, Oriol Junqueras, i el líder al Congrés, Gabriel Rufián. De fet, Rufián també és el líder de l’oposició municipal. Al trobar-se en territori socialista, Aragonès va dedicar una part del seu discurs a carregar contra Pedro Sánchez per la "pantomima de cinc dies" en els quals es va retirar a meditar sobre la seva continuïtat. Davant aquesta "política de l’espectacle", va contraposar una bateria de mesures portades a terme pel seu Govern. Va citar la gratuïtat de l’últim curs de les escoles bressol, el límit als preus del lloguer o la reversió de les retallades en els serveis públics.

Notícies relacionades

Vessant històric

Aquí hi ha la clau del que vol transmetre a l’àrea metropolitana i on sigui: que davant el "messianisme" de Sánchez i Puigdemont està ERC per parlar de "propostes" per millorar el dia a dia de la gent. "L’èpica de la lluita quotidiana", ho va definir. De com cali aquest missatge dependrà el seu èxit el 12M. Junqueras ho va plantejar des del vessant històric: ERC és ara qui ha portat la gratuïtat a les escoles bressol, com va obrir escoles públiques en temps de la Segona República. "Som persistents en els nostres objectius", va dir.