Feijóo posa el PPC "a disposició" per fer fora del Govern l’independentisme

El líder popular reivindica que podria ser decisiu després del 12M per canviar de cicle i promet si ho aconsegueix rebaixes fiscals per a Catalunya

Feijóo posa el PPC "a disposició" per fer fora del Govern l’independentisme

QUIM BERTOMEU

2
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP català està en disposició de créixer substancialment en les eleccions al Parlament del 12 de maig, tot i que no de guanyar aquests comicis. Això significa que la possibilitat d’estar en el pròxim Govern, o com a mínim de condicionar-lo, passa per pactar amb el PSC i articular una majoria constitucionalista que desallotgi l’independentisme de la Generalitat.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va fer ahir campanya a Catalunya i va demostrar ser conscient de les bones expectatives del seu partit, però alhora també de les limitacions. Així, va oferir sense embuts el PP per articular aquesta majoria alternativa i "girar full al procés", una estratègia que li permetria guanyar rellevància al tauler català, fent-se imprescindible. "Estem a disposició d’un govern diferent dels dels últims 10 anys", va dir al port de Tarragona.

Feijóo admet que el PP no tindrà prou suport per liderar la Generalitat, però reivindica que podria ser decisiu per al pròxim Govern, sempre que els números sumin i que el PSC, a l’hora de teixir pactes, miri cap a la resta de forces constitucionalistes i no cap a les independentistes. "Som una candidatura sense trampa ni cartró", va reblar.

Per aconseguir veure aquest PP català decisiu, el líder popular va presentar la candidatura d’Alejandro Fernández com "el vot constitucionalista" dels detractors del procés i va reivindicar el seu partit com el de les "rebaixes d’impostos". Segons ell, a Catalunya "es paguen molts més impostos autonòmics que en la resta d’Espanya", per la qual cosa un PP fort després dels comicis seria garantia d’anar en la direcció contrària.

Notícies relacionades

L’acte de campanya dels populars era sobre com potenciar la pesca, i Fernández va tornar a fer referència a la tributació: "Menys impostos, menys traves burocràtiques i bonificacions a les quotes de la seguretat social".

Que Feijóo alimenti un potencial pacte amb el PSC a Catalunya no significa que estigui disposat a rebaixar el to de les seves crítiques contra el PSOE i contra el president del Govern, Pedro Sánchez. Ara mateix no només hi ha eleccions convocades a Catalunya, sinó també a Euskadi. El líder popular va retreure als socialistes que ara marquin distàncies amb EH Bildu quan en els últims anys han estat teixint pactes amb l’esquerra abertzale al Congrés. "Bildu no ha canviat. És una organització política hereva d’una banda terrorista. El que ha canviat és el PSOE que els considera socis", va criticar.