Tribunals

El TC accelera la seva resposta sobre la nova proposta d’independència

Els magistrats decidiran la setmana vinent sobre el recurs del Govern central contra la ILP admesa pel Parlament

El TC accelera la seva resposta sobre la nova proposta d’independència

Ángeles Vázquez

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Tribunal Constitucional ha decidit accelerar el seu pronunciament sobre la iniciativa legislativa popular (ILP) admesa a tràmit al febrer per la Mesa del Parlament per demanar que es declari la independència de Catalunya, de tal manera que l’ha inclòs gairebé en l’últim moment en l’ordre del dia del seu pròxim ple, que se celebrarà entre dimarts i dijous de la setmana vinent. Els 11 magistrats que formen actualment l’òrgan de garanties hauran de decidir sobre l’admissió a tràmit del recurs en contra seu interposat pel Govern de Pedro Sánchez, segons va informar aquest divendres el mateix TC.

Amb aquesta decisió, el Constitucional es pronunciarà sobre l’admissió a tràmit del recurs de l’Executiu socialista en plena campanya electoral al País Basc, que va començar ahir i que precedeix les eleccions catalanes, que es van convocar per al pròxim 12 de maig després de l’avanç acordat pel president català Pere Aragonès. Al juny són les europees.

Notícies relacionades

Aclarir dubtes

El recurs del Govern es va produir a finals del mes de març, amb les eleccions a la Generalitat ja fixades, en un gest que se suma al del PSC contra la iniciativa legislativa popular que reclama declarar la independència, interposat uns dies abans. D’aquesta manera els socialistes volen aclarir qualsevol dubte sobre la seva posició respecte a una hipotètica independència catalana, a l’oposar-se a tot pas per aconseguir-la, per simbòlic que pugui ser.