Orriols anuncia la seva candidatura per Aliança Catalana per al 12M

Orriols anuncia la seva candidatura per Aliança Catalana per al 12M

C. C.

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Final del regnat de Pere el musulmà". Aquesta va ser la reacció de l’alcaldessa de Ripoll i líder d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, a la convocatòria d’eleccions anticipades per al 12 de maig. Es tractava d’un missatge críptic –al seu més pur estil comunicatiu–, però que ja donava a entendre que faria el pas i miraria de portar el seu projecte al Parlament de Catalunya. Diumenge passat, la mateixa Orriols va formalitzar l’anunci del que ja era un secret a crits, presentant la seva candidatura a la presidència de la Generalitat.

Notícies relacionades

En un videocomunicat emès a través del seu perfil de X, Orriols dibuixa les línies mestres de la seva campanya i va posar el focus en el control migratori, mostrant-se com la garant dels "drets, llibertats i interessos" dels catalans. "Podeu aplaudir qui ha tercermundialitzat Catalunya i ha permès normalitzar la reincidència i l’islamisme o podeu castigar-los a les urnes. Podeu revalidar o parar l’hemorràgia de talent i l’entrada massiva i invasiva d’immigrants que no comparteixen ni les nostres lleis civils ni els nostres valors occidentals", va dir, acompanyant el vídeo del seu gran lema: Salvem Catalunya.

En la mateixa línia dels discursos xenòfobs i populistes que la van portar a guanyar les eleccions municipals a Ripoll, Orriols va demanar deixar de "subvencionar contracomunitats" i va titllar les presons catalanes d’"hotels de cinc estrelles".

Temes:

Focus