Congrés del PSPV

Sánchez treu pit a Benicàssim pel creixement de l’economia

El president assenyala el PP i Vox com a culpables de la "crispació" i lamenta que recorrin a l’insult davant la falta de "projecte polític"

El líder socialista va enaltir Ximo Puig, després de 12 anys de mandat orgànic, per «establir les bases d’una comunitat més justa en l’àmbit social i exemplar»

Sánchez treu pit a Benicàssim pel creixement de l’economia

CAROLINA PASQUAL

3
Es llegeix en minuts
CAROLINA PASQUAL

Suport total en l’objectiu de recuperar la Generalitat el 2027. "Estic convençut que serà la primera presidenta del País Valencià. Comptes amb tot el nostre suport. Hi ha partit, hi ha projecte polític i moltes raons per treure el PP i Vox de la Generalitat. Veig il·lusió i esperança", va assegurar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, durant el tancament del Congrés extraordinari del PSPV que ha confirmat Diana Morant com a secretària general de la federació socialista valenciana.

Sánchez va ressaltar el perfil de Morant, ministra del seu govern i la persona per qui va apostar per recollir el llegat de Ximo Puig al capdavant del PSPV. "De Diana, ¿què he de dir? És humil en les formes, però amb forta determinació i grans conviccions. S’ha fet a si mateixa. És enginyera i ministra de Ciència, Innovació i Universitats", va apuntar el també secretari general dels socialistes, que ha tingut paraules amables per a Ximo Puig, que ahir es va acomiadar oficialment com a líder del PSPV després de dotze anys de mandat orgànic. "Volia donar-li les gràcies al meu estimat amic Ximo [Puig] per aquests anys. Abans de guanyar les teves primeres eleccions, les principals preocupacions d’aquesta Comunitat eren la falta d’exemplaritat, la corrupció i la privatització de serveis públics, com la sanitat".

Segons Sánchez, Puig sempre "ha entès quin era el camí pel qual calia transitar". "Has aconseguit establir les bases d’una comunitat més justa en l’àmbit social, exemplar i més competitiva. Molt del que has començat a fer ho hem fet després nosaltres al Govern d’Espanya", va afegir Sánchez, per tancar el seu comiat públic a Puig: "Pots comptar amb mi sempre, també com a amic".

I amb la ment posada en aquest relleu al capdavant del PSPV, el secretari general dels socialistes no ha passat per alt el pas a un costat que van donar tant l’il·licità Alejandro Soler com el mislater Carlos Fernández Bielsa perquè hi hagués només una candidatura, liderada per Morant. "Volia agrair els delegats, però especialment Carlos [Fernández Bielsa] i Alejandro [Bielsa] per l’exemple d’unitat. Els congressos són moments crucials per a les organitzacions polítiques perquè s’actualitzen projectes i es renoven equips", va continuar dient el president de l’executiu.

Sobre el presumible rival de Morant a les urnes el 2027, Sánchez també ha tingut un missatge crític per les seves polítiques, en al·lusió als projectes legislatius anunciats aquesta mateixa setmana. "¿Per a què volen tenir majoria? Per debilitar el valencià, per arraconar els procediments contra la corrupció...", va apuntar el dirigent socialista en un missatge cap a l’executiu de PP i Vox liderat per Carlos Mazón, que va centrar part del seu discurs en posar en valor les polítiques del seu govern i també en criticar l’oposició per la seva falta de projecte i la seva actitud: "No tenen projecte i ho cobreixen tot amb soroll i insults per desmobilitzar. A la dreta se li fa molt llarg quan governa l’esquerra. Podien aprofitar tot aquest temps per construir una alternativa, que no només sigui insultar", va suggerir Sánchez.

"Bona direcció"

Notícies relacionades

Respecte al partit liderat per Albert Núñez Feijóo, va lamentar que portin sis anys anunciant l’apocalipsi", tot i que les dades, segons va afegir, diuen el contrari: "Creixem cinc vegades per sobre de l’eurozona i creem quatre de cada deu llocs de treball d’Europa. Les previsions hoteleres estan en el 85% per a Setmana Santa, i rebrem 25 milions de turistes de gener a abril. Espanya va en la bona direcció, i l’oposició desbarra".

En el seu discurs, del qual ha estat absent una de les grans protagonistes de l’actualitat política dels últims dies, Isabel Díaz Ayuso, el president del Govern va admetre que existeix "crispació", tot i que va assenyalar els responsables, segons el seu parer. "¿Hi ha crispació? Sí, sens dubte. Però és asimètrica. Hi ha gent que insulta i altres que som insultats. Gent que ataca... La dreta i la ultradreta no assumeixen que estaran quatre anys més en l’oposició. No reconeixen majories diferents de les seves", va asseverar Sánchez, que ha criticat que el PP "utilitzi les institucions contra tot aquell que no pensen com ells: utilitza al Senat contra el Congrés, a un CGPJ caduc l’enfronten al Constitucional, als governs autonòmics contra el Govern d’Espanya i persegueixen als mitjans que denuncien la seva corrupció".

Temes:

València PSOE