Sánchez exigeix a Feijóo censurar Ayuso per anar contra la llibertat de premsa

Sánchez exigeix a Feijóo censurar Ayuso per anar contra la llibertat de premsa

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts

PSOE i PP continuen elevant el to aspre de l’"i tu més". De retreure’s mútuament d’estar esquitxats per casos de corrupció, amb constants peticions de dimissió, a incloure en el debat els seus entorns més pròxims. Després que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, amenacés Pedro Sánchez dimecres d’investigar al Congrés la seva dona per un suposat conflicte d’interessos amb el rescat d’Air Europa, el cap de l’Executiu va replicar que el presumpte frau fiscal de la parella d’Isabel Díaz Ayuso "afecta personalment" la presidenta de la Comunitat de Madrid. En declaracions als mitjans a Brussel·les, a l’arribar al Consell Europeu, el cap de l’Executiu va tornar a exigir la dimissió d’Ayuso.

Sánchez es va dirigir en tot moment a Feijóo perquè "planti cara" i demani responsabilitats a la presidenta regional. No només pel cas que afecta la seva parella, sinó també per les "actituds que estem veient d’anar contra la democràcia i la llibertat de premsa contra els mitjans que l’únic que fan és informar".

Notícies relacionades

El cap de l’Executiu va entrar de ple en les crítiques que ha fet el cap de gabinet d’Ayuso, Miguel Ángel Rodríguez, que va acusar d’assetjament els periodistes que estan revelant informacions sobre la parella d’Ayuso i la seva vivenda compartida. Això, al seu torn, ha motivat l’aprovació a l’Assemblea de Madrid d’una declaració "en defensa de la llibertat de premsa i el respecte al treball periodístic". El PP també la va recolzar, tot i que Ayuso va insistir després que "no es pot intimidar una persona en la seva propietat privada o en el seu entorn".

Sánchez va qualificar les acusacions del cap de gabinet d’Ayuso d’"extraordinàriament greus" i va demanar a Feijóo que es pronunciï amb una "resposta ferma i contundent per part de la dirigència popular". Una opció que el cap de l’Executiu va vaticinar que, "per desgràcia, ni hi és ni se l’espera".