Aprovada la comissió sobre les mascaretes malgrat l’abstenció del PP

El PSOE vol indagar en totes les compres de material sanitari i no només en el cas Koldo

Aprovada la comissió sobre les mascaretes malgrat l’abstenció del PP

EPE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Si alguna cosa no falta en aquesta legislatura són comissions d’investigació. El Congrés va aprovar ahir la comissió registrada pel PSOE per investigar el cas Koldo i qualsevol altra trama de corrupció que s’hagués produït durant la pandèmia amb la compra de material sanitari. La iniciativa, que permetrà citar també la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va comptar amb el suport dels dos partits del Govern i dels seus socis habituals. No obstant, el PP se’n va abstenir al·legant que la presidenta del Congrés, Francina Armengol, està implicada en la trama i que no serà una comissió imparcial. Vox, directament, va votar-hi en contra.

"Pels que vivim, pels que se’n van anar i pels que van posar-hi l’espatlla, volem conèixer els fets, responsabilitats i ensenyaments sobre els processos de contractació de material sanitari per part de totes les administracions", va defensar la socialista Esther Peña.

Això sí, va destinar la major part del temps a criticar el presumpte frau fiscal comès per la parella de Díaz Ayuso i la inacció de la cúpula nacional del PP. "Tenim dret a saber si hi ha més germans, si hi ha més Koldos, si hi ha més parelles, si hi ha més vicepresidents de diputació com el d’Almeria, que ha sigut detingut, perquè no tots som iguals", va dir.

Notícies relacionades

El ‘no’ popular

En canvi, la parlamentària del PP Macarena Montesinos de Miguel va fer el contrari, centrar el seu discurs en el cas Koldo, que considera que "no és una trama de quatre xoriços socialistes", sinó que "hi estan [implicats] tots els que són o han sigut alguna cosa durant el sanchisme". També va tornar a atacar la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, a qui va acusar de "treballar des de la Moncloa per afavorir Globalia", el hòlding al qual pertany Air Europa, empresa rescatada pel Govern central durant la pandèmia.