Sánchez exigeix a Feijóo "valor" per demanar que cessi la presidenta

El cap del Govern recorda al líder del PP que va mantenir una amistat de cinc anys amb el narcotraficant Marcial Dorado

Sánchez exigeix a Feijóo "valor" per demanar que cessi la presidenta

DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez va arribar a la sessió de control del Govern disposat a contraatacar. Davant les crítiques, ja reiterades, d’Alberto Núñez Feijóo pel cas Koldo, el president del Govern li va retreure la denúncia de la fiscalia contra la parella d’Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador. "Li exigeixo que demani la dimissió de la senyora Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid, que tingui coratge, que sigui valent, que exigeixi la dimissió tot i que això li costi el lloc, com al senyor [Pablo] Casado", li va dir. I no només això, li va tornar a recordar la seva amistat amb el narco Marcial Dorado.

Tres setmanes després que es destapés el cas Koldo, el líder del PP va continuar insistint en la mateixa línia dels últims xocs parlamentaris amb el cap de l’Executiu. El va avisar que el seu futur està "amenaçat per la corrupció", la política per l’aprovació de l’amnistia, i l’econòmica per la trama de corrupció que va ordir Koldo García, exassessor de l’exministre de Transports, José Luis Ábalos. "Vostè, que ha demanat sempre tantes explicacions, ¿per què no ha ordenat al seu partit i al seu Govern que doni explicacions?", li va preguntar Feijóo.

No obstant, Sánchez va respondre de manera contundent amb la denúncia de la fiscalia contra Alberto González Amador, la parella sentimental d’Ayuso, per presumpte frau fiscal. Sánchez li va insistir en reiterades ocasions que ha de reclamar la dimissió de la presidenta madrilenya. Només així, li va dir, "començarà a ser una mica creïble en la lluita contra la corrupció".

Imaginació i amistats

Notícies relacionades

I, a més, el líder del PSOE va recordar que fa un any, el mateix Feijóo va reclamar la dimissió de qui era directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, per la imputació en una causa judicial del seu marit, l’advocat Juan Carlos Martínez. "Siguin vostès coherents amb el que demanen", li va dir, abans de recordar que Gámez va ser apartada, tot i que la causa va ser arxivada.

Sánchez també va demanar a Feijóo realitzar un exercici d’imaginació: "Imaginarem que soc un alt càrrec de la Xunta i durant cinc anys desenvolupo una relació d’estreta amistat amb un capo a Galícia. Imagini’s que comparteixo taula, estovalles, hotel, me’n vaig de vacances, viatjo a les Canàries, a Eivissa, a Portugal i a Andorra. Vostè estaria demanant la meva dimissió, com és lògic, però no ho fa perquè va ser vostè el que va desenvolupar aquesta amistat".