Feijóo diu que el país es troba en "urgència nacional"

El líder del PP assenyala que Sánchez "caurà" pel cas Koldo i l’amnistia

Feijóo diu que el país es troba en "urgència nacional"

Noelia Santos

2
Es llegeix en minuts
NOELIA SANTOS

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va clausurar ahir al Palau de Congressos de Còrdova les reunions celebrades amb els presidents i presidentes de les comunitats i ciutats autònomes governades pels populars, que van culminar amb la firma de la Declaració de Còrdova. En l’acte, on van ser tots els barons, a més d’un nombrós grup de representants del PP cordovès, Feijóo i el president de la Junta, Juanma Moreno, van criticar el Govern de Sánchez i enaltir les polítiques que els populars estan aplicant allà on governen.

Feijóo va assegurar: "Estem aquí per una urgència nacional" i va acusar Pedro Sánchez de ser un president "que abdica" davant l’independentisme, però "que no se’n va". Segons el president dels populars, Sánchez i el seu Govern "estan cavant una trinxera contra la societat que els ha votat, però que no els ha votat per fer el que estan fent".

"Una altra manera de fer"

Des del PP entenen que Espanya està vivint ara mateix "un dels episodis més vergonyosos" de la seva història i, en paraules de Feijóo, "la corrupció política i econòmica s’han estès la mà" (aquesta és, precisament, una de les bases de la Declaració de Còrdova).

Davant de tot això, va continuar explicant Feijóo, "hi ha una altra manera de fer les coses" que entén que es materialitza en les polítiques que el PP està aplicant en aquelles comunitats en les quals governa i on representa, va insistir, el 70% de la població. És per això i per les conseqüències que pugui tenir la llei d’amnistia, així com el cas Koldo, que Feijóo creu que "aquest Govern caurà". Ho farà, va afegir, "per les mateixes raons amb què va aconseguir la presidència: la mentida i la corrupció".

Feijóo va defensar, a més, l’elecció de Còrdova com a lloc on abordar tota l’estratègia política del PP aquest cap de setmana passat. Va dir que Còrdova és "una de les millors ciutats d’Europa" i va valorar, a més, la fortalesa del PP a la província cordovesa.

Notícies relacionades

El que busca Feijóo, i així ho va deixar ben clar en més d’una ocasió durant el seu discurs, de més de mitja hora, és que les mateixes polítiques que el PP aplica a les comunitats autònomes on governa puguin replicar-se al Govern central. Tot i així, va recordar que Espanya també es governa des d’aquestes comunitats i va voler assenyalar que, "enmig de tant soroll, de tants exemples de mala política, sento orgull d’aquest partit".

També va fer servir un to dur el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, que va dir directament que "és molt fort el que està passant a Espanya", amb referència a la llei d’amnistia. "Mai hauria pensat", va continuar Moreno, "que un senyor que va sortir d’un maleter faria clavar el genoll a un president d’Espanya, tot exclusivament pel poder. Això és lamentable".