Compareixença al Parlament

Serret acusa Junts de perjudicar Catalunya amb l’"interès" per Rússia

La consellera demana als postconvergents que "prioritzin el país" després que Rius titllés de partidista l’Executiu d’Aragonès

Serret acusa Junts de perjudicar Catalunya amb l’"interès" per Rússia

CARLOTA CAMPS

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les hostilitats entre ERC i Junts no cessen i ahir de nou es van fer evidents durant la compareixença de la consellera d’Exteriors, Meritxell Serret, al Parlament per detallar el pressupost destinat al seu departament. Es tracta d’un acte protocol·lari que han d’afrontar tots els consellers abans de la votació de les esmenes a la totalitat dels comptes, però serveix per calibrar l’estat de les relacions entre els partits. I en aquesta ocasió, mentre que el PSC exhibia guant de seda, el ressentiment entre l’executiu i els postconvergents es feia evident, més d’un any i mig després de trencar la coalició.

No és una dinàmica nova i, de fet, s’ha repetit en més d’una comissió, però l’intercanvi de retrets va ser dels més agres. "Si Junts prioritzés el país, no tindríem la feina que tenim per convèncer els nostres aliats i als mitjans que Catalunya no és un país antiimmigració i que no tenim cap interès amb el Kremlin", va afirmar Serret, visiblement molesta per les crítiques que prèviament havia llançat el diputat de Junts, Josep Rius. El també portaveu del partit havia acusat l’executiu liderat per Aragonès de ser el "pitjor" Govern de la Generalitat i de prioritzar només els interessos partidistes. "El seu objectiu és la cadira, no el país. ERC té el partit al cap, Junts hi té el país", va dir Rius, a la qual cosa Serret els va retreure haver "abandonat el país" amb la seva marxa de l’executiu. "Si el PSC avui pot fer de crossa és perquè vostès van abandonar el Govern", va reblar.