El Govern acusa Feijóo de "catalanofòbia"

El Govern acusa Feijóo de "catalanofòbia"

ACN

1
Es llegeix en minuts

El Govern va expressar ahir la seva desconfiança pel gir que sembla dibuixar-se en el PP sobre l’amnistia i els indults. L’Executiu català considera que no hi ha cap aposta real dels populars per intentar resoldre el conflicte català, malgrat que Alberto Núñez Feijóo hagi començat a parlar de "reconciliació". A més, la portaveu del gabinet de Pere Aragonès, Patrícia Plaja, va descartar qualsevol acostament o aliança amb els populars. "Aquest Govern no pacta res ni amb el PP ni amb Vox". De fet, va acusar els populars de continuar practicant la "catalanofòbia".

Notícies relacionades

En els últims dies els populars han reconegut que, després de les eleccions generals del juliol, van contactar tant amb Junts com amb ERC en plenes negociacions per desencallar la legislatura. A més, han introduït alguna novetat en el seu discurs com la possibilitat de donar indults condicionats a alguns dels líders del procés. Per al Govern, tots aquests elements no suposen cap al·licient per modificar el rebuig als populars. "El Govern no contempla possibles aliances amb el PP i amb Vox", va concloure Plaja.

A la Generalitat creuen que aquest gir del PP no és real. "El PP no deixarà de ser el PP. Quan ha canviat una mica ha sigut per assemblar-se a Vox. No ens creiem les paraules de Feijóo ni del seu aparell", va dir Plaja. Segons la portaveu, si els populars tinguessin la voluntat real d’obrir una porta a la solució del conflicte, haurien de començar per "demanar disculpes als catalans" per "tanta repressió".