El Govern vol l’empresa mixta de Rodalies abans del juny

La reunió política amb Puente es farà a Barcelona durant les pròximes setmanes per tractar les comissions tècniques

El Govern vol l’empresa mixta de Rodalies abans del juny

EP

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Tres mesos després de l’acord polític per al traspàs de Rodalies, el Govern va cremant etapes sobre un dels assumptes del que vol treure més rèdit electoral. La consellera de Territori va aconseguir tancar el full de ruta amb el nou ministre de Transport, Óscar Puente, i ara és el moment en què cal concretar com avançar en els pròxims mesos.

Ahir, els tres departaments que tenen alguna cosa a dir en el traspàs (Vicepresidència, Economia i el mateix Territori) es van reunir al Palau de Pedralbes per definir l’estratègia. No obstant, continuen pendents de fixar la data de la pròxima reunió política entre Ester Capella i Puente per a, llavors sí, que comencin a treballar els diferents grups, també encara per decidir.

Notícies relacionades

Les màximes responsables de Vicepresidència i Territori, Laura Vilagrà i Ester Capella respectivament, van explicar abans de la reunió del Govern que volen que l’empresa mixta que gestioni el futur Rodalies traspassat a la Generalitat es constitueixi abans del primer semestre d’aquest any.

Però, perquè això passi, cal cremar etapes. Per exemple, que es faci la reunió política amb el ministeri que, van dir, serà entre la setmana que ve i la següent. En aquesta trobada amb Óscar Puente, que se celebrarà a Barcelona, tindran la resposta sobre el nombre de comissions tècniques i la temàtica que tractarà cadascuna. Territori vol una de l’empresa mixta, una altra d’infraestructura, una altra de finançament, informació, personal, temes jurídics, etc.