El PSOE supera de nou el PP i Sumar cau després de trencar amb Podem

Sánchez se situa 1,9 punts per davant de Feijóo, tot i que el líder popular puja 3 dècimes

El PSOE supera de nou el PP i Sumar cau després de trencar amb Podem

EFE/EPA/GIAN EHRENZELLER

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) torna a tombar el tauler polític amb el canvi d’any. En el seu primer baròmetre del 2024, el PSOE recupera la primera posició després de dues enquestes al darrere del PP i atresora ara un avantatge de dos punts sobre els populars. El president Pedro Sánchez surt ben parat d’aquest primer sondeig després dels canvis en el Govern i la ruptura entre Sumar i Podem, que de moment erosiona les expectatives de la coalició de Yolanda Díaz, que ha perdut dos punts l’últim mes. L’altra novetat de l’estudi és que Junts comença a capitalitzar el seu protagonisme com a soci incòmode del Govern i és l’únic aliat del PSOE que millora les seves expectatives.

Notícies relacionades

Sánchez aconseguiria ara el 34% dels vots, vuit dècimes més al baròmetre de desembre, quan Alberto Núñez Feijóo encara treia 1,4 punts d’avantatge als socialistes. Un mes després, el PSOE es posa 1,9 punts al davant del PP, que, no obstant, s’anota una pujada de tres dècimes en relació amb el sondeig anterior, realitzat en plenes negociacions de la llei d’amnistia. Feijóo se situa ara en el 32,1% dels sufragis i aconsegueix créixer en estimació de vot després d’haver encadenat tres mesos de retrocessos.

El treball de camp es va elaborar del 2 al 5 de gener, és a dir, abans que el Govern salvés in extremis dos dels tres decrets anticrisi i perdés el del subsidi de l’atur. Respecte a les eleccions generals del juliol passat, Sánchez ha millorat 2,3 punts i Feijóo ha perdut 1 punt. La suma del bloc d’esquerres, amb un 46,4%, es col·loca ara sis punts per davant de la suma conjunta del PP i Vox (40,4%). S’ha d’assenyalar que l’estudi es va efectuar abans dels debats al Congrés dels Diputats de la llei d’amnistia i el polèmic pacte entre el PSOE i Junts sobre la immigració.

Temes:

Sumar Govern PSOE