Bolaños situa l’acord amb Junts en el pacte migratori europeu

El ministre de Presidència continua sense donar detalls del compromís que van assolir el Govern i el partit de Puigdemont

Bolaños situa l’acord amb Junts en el pacte migratori europeu

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, va emmarcar ahir l’acord assolit entre el PSOE i Junts sobre immigració perquè tiressin endavant els decrets del Govern, als quals va atribuir ja la baixada de l’IPC, en el "pacte d’immigració europeu", que es va firmar al desembre i que fixa "amb tota claredat que la política migratòria ve d’Europa".

Després d’insistir que l’acord entre les dues formacions consisteix en una delegació de competències a la Generalitat, segons preveu l’article 150.2 de la Constitució, que es desenvoluparà en una llei orgànica, de la qual va continuar sense oferir cap detell, el ministre va afirmar que, amb independència de qui exerceixi la competència sobre immigració, serà Europa la que doni les orientacions corresponents.

Va recórrer a l’argumentari habitual per defensar que "els acords en democràcia no només són bons, sinó que són sans, perquè responen al que ha votat la ciutadania, un parlament molt plural", i va recordar que les negociacions que s’han aconseguit han sigut molt "intenses" i ha sigut necessari que moltes persones i ell mateix "treballessin fins a molt tard" per fer-ho possible.

La trucada a Vilagrà

Notícies relacionades

Quant a la trucada que va realitzar a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, per apaivagar el malestar d’ERC amb l’acord firmat amb Junts, es va remetre a la normalització de les relacions entre l’Executiu central i el català. Va assenyalar que és el que va fer possible que el president del Govern, Pedro Sánchez, es reunís al desembre amb el de la Generalitat, Pere Aragonès, i "arribessin a cinc acords".

Bolaños va aprofitar la visita institucional al president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro, per insistir en la seva defensa de la independència judicial.