Trias secunda deixar caure el pla anticrisi per no haver-lo negociat

Trias secunda deixar caure el pla anticrisi per no haver-lo negociat

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
MERITXELL M. PAUNÉ - TONI SUST

El president del grup municipal de Junts a Barcelona, Xavier Trias, secunda a mitges l’estratègia del seu partit davant els tres primers decrets del Govern de Pedro Sánchez, que es voten avui al Congrés i no tenen per ara prou suports. D’una banda, avala que els independentistes deixin caure unes mesures que el nou Executiu no ha consensuat amb els seus socis d’investidura, però d’altra banda s’oposa amb claredat a multar o castigar empreses que se’n van anar de Catalunya per l’1-O per afavorir la seva tornada.

Notícies relacionades

"Sánchez s’ha equivocat, ho ha fet malament", afirma l’exalcalde de Barcelona i avui regidor, en declaracions a EL PERIÓDICO. Considera que el president espanyol "es troba amb una situació que se l’anirà trobant" mentre no consensuï les decisions que pren: "No val ‘ara com que ja estic assegut a la cadira, t’espaviles’".

No obstant, rebutja els incentius fiscals i penalitzacions a les empreses deslocalitzades el 2017 que va plantejar com a moneda de canvi el portaveu del partit, Josep Rius, que és alhora regidor de Trias a la capital catalana. "No estic d’acord a sancionar empreses, tampoc premiar-les", conclou. Advoca per procurar "que s’entengui en quines condicions se’n van anar" i assegura que algunes "van ser amenaçades" per afavorir una fuga de seus.