El PSC acusa Aragonès d’utilitzar el finançament com a "excusa"

Els socialistes critiquen a l’Executiu català que s’aferri a l’argument de la falta de recursos per no fer "autocrítica"

El PSC acusa Aragonès d’utilitzar el finançament com a "excusa"
1
Es llegeix en minuts
S. G.

El líder del PSC, Salvador Illa, va fer ahir una dura lectura del discurs nadalenc de Pere Aragonès. Davant la demanda que el president va fer de pactar amb la Moncloa un finançament "singular" durant el 2024, el també cap de l’oposició a Catalunya li va replicar que no utilitzi aquesta carpeta "com a excusa" d’una gestió deficitària que atribueix al seu govern. Malgrat reconèixer que cal abordar un model que sigui "just", els socialistes critiquen a l’Executiu català que s’aferri a l’argument de la falta de recursos per no fer "autocrítica" per ser "a la cua" en matèries com l’educació, la sequera i les energies renovables. Aquest, va posar èmfasi Illa, és el "balanç real" d’una dècada de governs independentistes que, no obstant, no han dissuadit Aragonès de continuar formulant "plantejaments divisoris" amb la seva demanda del referèndum.

Notícies relacionades

Queda poc més d’un any perquè expiri la legislatura i se celebrin eleccions, un compte enrere que el PSC vol centrar en l’erosió de l’Executiu, alhora que es presenta com a principal soci per aprovar els pressupostos del 2024. Que els vots d’ERC siguin imprescindibles perquè prosperin els comptes de Sánchez fixa els límits de fins on pot tensar la corda Illa i explica la seva estratègia ambivalent de retreure l’obra de Govern –avui tornaran a la càrrega amb la gestió de la sequera– i, alhora, allargar una mà clau per mantenir-lo a la superfície. En tot cas, va deixar clar que els republicans hauran de suar un eventual sí dels seus diputats al Parlament. La negociació d’aquests comptes, va advertir, ni tan sols ha començat encara ni ho farà mentre no es compleixin els compromisos del 2023, especialment els que estan vinculats a infraestructures.

"No poso en dubte la credibilitat d’Aragonès, però si no compleix no obrirem negociació per al 2024", va deixar caure en una roda de premsa des de Cervera. La firma del conveni de la B-40 està per caure i també s’esperen moviments en la confecció de la comissió d’estudi sobre el futur de l’aeroport del Prat. Cal veure què passarà amb el Hard Rock, a expenses d’un informe mediambiental que el Govern considera decisiu per garantir o no el projecte.

Temes:

Salvador Illa