ERC atribueix a Junts el discurs de la ultradreta sobre immigració

Els republicans retreuen als postconvergents la defensa dels seus alcaldes de l’expulsió de multireincidents estrangers

ERC atribueix a Junts el discurs de la ultradreta sobre immigració

Gerard Magrinyà / ERC

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les discrepàncies entre ERC i Junts van més allà de com encarar el procés i ahir es va tornar a veure amb la immigració. Els republicans van acusar els postconvergents de tenir un discurs sobre aquest tema "més propi de les formacions ultres i de l’extrema dreta". De fet, van acusar el partit de Puigdemont de "blanquejar" aquestes formacions dretanes.

Notícies relacionades

L’origen de la controvèrsia se situa en la setmana passada quan diversos alcaldes de Junts al Maresme van defensar conjuntament l’expulsió d’Espanya dels delinqüents multireincidents estrangers. Un posicionament que compta amb el suport explícit de la direcció, que va expressar el secretari general, Jordi Turull. Davant aquest pronunciament, ERC va lamentar ahir que s’està "assenyalant les persones migrades", cosa que "afavoreix els discursos d’odi".

Els republicans no neguen que hi hagi un problema amb els delinqüents multireincidents, però consideren que l’enfocament de Junts és "molt irresponsable". La portaveu d’ERC, Raquel Sans, va dir que discursos com el de la postconvergència "deshumanitzen els migrants i és un perill". Per al partit de Junqueras la solució passa per "combatre les desigualtats socials" i "incrementar les inversions en matèria educativa". El rerefons és la diferència cada cop més gran amb què republicans i postconvergents aborden els temes. Si Junts cada cop aposta més fort per insistir en la seguretat –i vincular-la a la immigració–, ERC marca totes les distàncies possibles cap a la direcció contrària.