Amb un nou recurs

Puigdemont torna a intentar apartar Llarena de la instrucció del procés

11021114

11021114 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers que van fugir amb ell i que ara també són eurodiputats,Toni Comín i Clara Ponsatí, han tornat a intentar apartar del jutge Pablo Llarena de la instrucció de la causa del procés que els espera en el Tribunal Suprem per si un dia estan a disposició de la justícia espanyola. Ho han fet al recórrer davant la Sala Penal la interlocutòria de l’instructor que rebutjava el cinquè incident presentat en contra seu, en aquesta ocasió per haver-se pronunciat sobre l’amnistia en una xerrada acadèmica.

Notícies relacionades

En el seu últim recurs, la defensa de Puigdemont, Comín i Ponsatí, que exerceix l’advocat Gonzalo Boye, recrimina al magistrat haver-se pronunciat, perquè no li correspon com a magistrat «exercir de comentarista polític» sobre persones a les quals ha processat i que estan declarades en rebel·lia. Els dos primers ho estan per desobediència i malversació en la seva modalitat més greu i ella per desobediència.

Llarena va rebutjar l’incident de recusació a l’entendre’l «manifestament infundat» i considerar que la voluntat que amaga en realitat és retardar una eventual nova euroordre contra Puigdemont i Comín. Ponsatí ja va regularitzar la seva situació, quan va ser conduïda davant el jutge de guàrdia de Barcelona i li va prendre declaració indagatòria en relació amb el procés.