EN DIRECTE | Aragonès convocarà una taula de partits per abordar el referèndum després de la investidura

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest dilluns per pronunciar-se sobre l’informe del consell acadèmic que va designar per elaborar un acord de claredat a fi de resoldre el conflicte entre Catalunya i la resta de l’Estat. La compareixença ha deixat dos anuncis de pes: el primer, que convocarà una taula de partits catalans per abordar la celebració d’un referèndum a Catalunya. Ho farà una vegada s’hagi resolt la incògnita de la investidura. El segon, que encarregarà un informe jurídic a l’Institut d’Estudis de l’Autogovern sobre com fer aquest referèndum.

L’informe dels experts, avançat per EL PERIÓDICO, proposa almenys cinc fórmules de referèndum possibles que podrien encaixar en el cas català. La novetat és que es planteja que no només siguin sobre la independència i que es voti també a la resta d’Espanya, cosa que ha generat enrenou. El suggeriment que fan els assessors al Govern és que el conflicte entre Catalunya i la resta de l’Estat només trobarà una sortida a través d’una «solució negociada» i d’un «acord polític». En resum, diàleg, diàleg i diàleg entre les parts, i res de camins unilaterals.

Notícies relacionades

Aragonès ha exhibit avui la seva postura i amb aquesta pretén involucrar tota la societat en l’elaboració de l’acord de claredat final, però sap que, en última instància, tota la responsabilitat recaurà a la seva esquena i per això vol tenir una influència directa en el resultat.

Segueix en aquest diari la compareixença del cap del Govern en directe: