Negociacions d’investidura

Sánchez i Yolanda Díaz es donen fins a final de mes per tancar un acord de Govern

«L’únic escenari que contemplem és l’acord, però qualsevol no val», adverteix Nacho Álvarez, negociador de Sumar

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Ana Cabanillas

Pedro Sánchez i Yolanda Díaz confirmen la seva disposició a reeditar la coalició i s’emplacen a arribar a un acord sobre el programa de Govern abans de finals d’octubre. Els dirigents s’han reunit aquest dimecres al Congrés dels Diputats durant una hora i quart, una trobada que ha servit per posar en comú la voluntat per investir Sánchez però també per ratificar les «importants diferències» en qüestions socials.

«Yolanda Díaz i Pedro Sánchez han acordat en la reunió d’avui continuar i intensificar les negociacions per tenir un acord el mes d’octubre», ha assegurat després de la reunió Nacho Álvarez, coordinador de les negociacions per part de Sumar. El també secretari d’Estat de Drets Socials ha defensat que les converses de les últimes setmanes han permès «avançar en una agenda territorial necessària», però ha advertit que encara estan pendents qüestions socials i laborals.

Notícies relacionades

«No pot ser que el pròxim acord faci que el Govern vagi al ralentí del que ja s’ha fet», ha censurat, i ha insistit que fa falta un «acord ambiciós». En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha «diferències importants» en qüestions com la reducció de la jornada laboral, la retribució dels permisos per conciliació, un nou estatut dels treballadors que encareixi el cost de l’acomiadament o mesures en matèria de vivenda.

Malgrat aquestes peticions, Álvarez ha destacat que per part de Sumar «l’únic escenari que veiem és un acord entre les dues parts», però ha redundat en la idea que «qualsevol no val». Preguntat per si s’havia abordat l’amnistia en la trobada, Álvarez ha assenyalat que «no és allà on hi ha discrepàncies» entre el PSOE i Sumar, mentre que sí que hi ha «feina per fer en matèria laboral».