Investidura

Feijóo planta Sánchez i argüeix «agenda privada»

Feijóo planta Sánchez i argüeix «agenda privada»

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La reunió que han mantingut al Congrés Pedro Sánchez i Yolanda Díaz no és l’única que volia portar a terme aquest dimecres el president del Govern en funcions. Sánchez també ha intentat mantenir una trobada a la tarda amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, expliquen fonts populars. Però no ha sigut possible. El líder conservador l’ha plantat, al·legant que tenia «agenda privada». 

L’equip del polític gallec va oferir que es veiessin aquest dijous o divendres, però Sánchez presideix un Consell Europeu extraordinari a Granada. El dirigent socialista tampoc pot dilluns al matí, segons Génova. Ara Feijóo està pendent que la Moncloa li proposi nova data. Justifiquen el ‘no’ a la cita d’aquest dimecres en què no es pot esperar «disponibilitat» amb només 24 hores de marge.

Notícies relacionades

Al ser nomenat candidat a la investidura pel Rei dimarts passat, Sánchez va anunciar que volia reunir-se amb tots els grups parlamentaris, començant per Sumar, el seu futur soci de coalició si aconsegueix ser reelegit, i pel PP. Amb Díaz, ha fixat com a límit aquest mes d’octubre per arribar a un pacte. 

La cita amb Feijóo, de moment sense data, té un propòsit diferent, segons va explicar el president en funcions durant la seva compareixença després de rebre l’encàrrec de Felip VI. «No és per obtenir el seu suport. Ho considero fora de lloc coneixent les seves aliances territorials –va dir Sánchez–. Tampoc vull reunir-me per apel·lar a la pitjor de les corrupcions: el transfuguisme, com ha fet el PP. Però sí que em dirigiré per proposar una mica de sentit comú: que compleixin amb les lleis, començant per la Constitució, i desbloquegin el govern dels jutges, que fa cinc anys que està bloquejat com a conseqüència de la seva irresponsable actitud. I de passada, que puguem desterrar l’insult i la deslegitimació de la discussió política. Em proposo fer tot el possible perquè així sigui. Només demano que es respecti la legitimitat del Parlament i es compleixi amb la Constitució».