Comunicat

Puigdemont tanca files amb Comín davant les crítiques d’autoritarisme al Consell de la República

Puigdemont tanca files amb Comín davant les crítiques d’autoritarisme al Consell de la República

Lorena Sopêna / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’expresident i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont, líder del Consell de la República –l’organisme que defensa la vigència del referèndum de l’1-O i mira d’aglutinar tot l’independentisme– ha tancat files amb Toni Comín, número dos de l’organisme, que ha sigut objecte de dures crítiques per autoritarisme i mala gestió per part de 31 integrants de l’anomenada assemblea de representants d’aquesta organització.

El consell considera «indigne» que els crítics arribessin a insinuar pràctiques econòmiques irregulars de Comín en la gestió d’actes per beneficiar el seu entorn. Puigdemont i la direcció defensen la trajectòria de l’exconseller: «Totes les persones que han sigut objecte de persecució penal per part de l’Estat –i que, per ser coherents amb els seus ideals democràtics, de justícia social i d’alliberament nacional del poble de Catalunya, han assumit de manera lliure i voluntària un altíssim grau de sacrifici personal– haurien de merèixer el màxim respecte», replica l’organisme.

Reivindicació del diàleg

Notícies relacionades

En un comunicat, la cúpula del Consell, amb Puigdemont al capdavant, afirma que totes les decisions s’han pres de manera consensuada. Inclosa la que ha deixat sense poder intern l’assemblea, que s’havia constituït fa dos anys com si es tractés d’un parlament o poder legislatiu davant el govern del Consell. En el comunicat, el Consell nega la «deriva autoritària» de la qual 30 integrants l’acusen i assegura que «ha respectat en tot moment les decisions» de l’Assemblea. Afegeix el text que la direcció de l’organització sempre ha escoltat l’Assemblea i el diàleg ha sigut la seva divisa «constant».

«Una part dels representants han entès l’Assemblea com un òrgan de confrontació i crítica cap al govern» del Consell, sosté la direcció, que admet l’existència de dos grups: de suport i d’oposició al lideratge de Puigdemont i la resta de la cúpula. En relació amb els crítics, minimitza el seu impacte perquè 7 dels 31 firmants de la duríssima carta crítica ja no formen part de l’organisme.