1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder de Junts i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s’ha desmarcat aquest dimarts del suposat intercanvi de documents que ERC ha dit que manté amb el PSOE per a una llei d’amnistia, després d’assenyalar que no se sent «concernit» pels acords a què pugui arribar el partit d’Oriol Junqueras.

«Jo no soc d’ERC, per tant no puc parlar pel que digui ERC, ni em sento concernit pel que ERC digui, pacti o decideixi pactar. Esquerra veurà el que fa Esquerra i nosaltres el que fem nosaltres», ha assegurat l’expresident en declaracions a Brussel·les, on ha participat en un acte amb motiu del Dia Europeu de les Llengües.

Així ha despatxat Puigdemont les declaracions de la portaveu d’ERC, Raquel Sans, que aquest dilluns donava per «resolta» la part política de la llei d’amnistia i revelava que «corren documents» entre els actors que demanen l’amnistia, sense concretar entre quins partits circulen ni què especifiquen.

Notícies relacionades

Sans va plantejar que hi hagi una «màxima coordinació possible» pel que fa a l’amnistia a l’entendre que «hi ha diferents propostes» i «no té sentit que cada un vagi per lliure» després de donar «per descomptat» que es pactarà aquesta mesura com un pas per iniciar la fase resolutiva del conflicte polític entre Catalunya i la resta d’Espanya.

De moment el Govern central ha eludit pronunciar-se sobre si és cert, com diu ERC, que hi ha intercanvi de documents entre diferents parts sobre una llei d’amnistia. «Fins que no acabi aquest tràmit, nosaltres no començarem les converses formals. Una altra cosa és que, com és normal al Parlament, els diferents diputats i grups parlin entre si», ha argumentat la ministra portaveu del Govern central en funcions, Isabel Rodríguez.