Grup parlamentari socialista

Batet renuncia al seu escó al Congrés i deixa la «primera línia de la política»

Batet renuncia al seu escó al Congrés i deixa la «primera línia de la política»

Alberto Ortega / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Meritxell Batet no continuarà al Congrés dels Diputats. L’expresidenta de la Cambra baixa ja va renunciar a continuar en aquest lloc durant la nova legislatura, i va deixar pas a Francina Armengol, que va ser elegida a mitjans d’agost gràcies a un pacte del PSOE amb Sumar, ERC, Junts, EH Bildu, el PNB i el BNG. Aquest dimecres, la dirigent del PSC també ha anunciat que no continuarà en el seu escó. 

La mateixa Batet ho ha comunicat a través d’una sèrie de tuits. «Amb aquestes línies vull comunicar que deixo la primera línia de la política i que he renunciat a la meva acta de diputada. Han sigut 19 anys intensos com a diputada del Grup Socialista, ministra del Govern d’Espanya i presidenta del Congrés», ha escrit Batet. El seu substitut serà Ignasi Coma. 

Fonts pròximes a Batet assenyalen que tenia la decisió «molt meditada» des de fa temps. Ja poc després de les eleccions generals del 23 de juliol, la també exministra de Política Territorial va comunicar al president en funcions, Pedro Sánchez, que no volia continuar al capdavant del Congrés. 

La seva renúncia es produeix després d’encapçalar les llistes del PSC per Barcelona en les recents generals, en què els socialistes catalans van obtenir 19 escons i més vots que totes les forces independentistes sumades: ERC, Junts i la CUP. Gran part de l’escenari polític actual, amb el PP i Vox sense majoria absoluta i Sánchez buscant una difícil investidura, s’explica pels resultats a Catalunya. 

Notícies relacionades

«Avui, després d’aquesta trajectòria i amb els grans resultats electorals que la meva formació va obtenir a Catalunya, he valorat que és el millor moment per deixar la política activa amb la satisfacció de la feina feta i del deure complert. Vull expressar el meu agraïment a totes les persones que durant tants anys han confiat en mi. En especial, vull donar les gràcies al secretari general del PSOE i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i al primer secretari del PSC, Salvador Illa», escriu Batet. 

«Me’n vaig amb l’orgull d’haver servit a un projecte col·lectiu que busca, per damunt de tot, millorar la vida de les persones i transformar la societat. Un projecte al qual m’he entregat en cos i ànima i al qual continuaré servint allà on vagi. Estic convençuda que aviat hi haurà un nou Govern de progrés liderat per Pedro Sánchez que continuarà amb els avanços i les reformes que la societat espanyola necessita. Ha sigut un honor i un privilegi. Gràcies, de cor», acaba. Segons el seu entorn, l’expresidenta del Congrés no té de moment cap projecte professional.