Cita a Brussel·les

Feijóo demana a Sánchez que destitueixi Díaz per reunir-se amb Puigdemont

Feijóo demana a Sánchez que destitueixi Díaz per reunir-se amb Puigdemont

YVES HERMAN / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, considera que la vicepresidenta en funcions i dirigent de Sumar, Yolanda Díaz, ha de deixar de formar part del Govern. El dirigent conservador creu que Pedro Sánchez ha de destituir Díaz per la seva reunió, aquest dilluns, amb Carles Puigdemont a Brussel·les. L’expresident de la Generalitat va fugir a Bèlgica l’octubre del 2017 per no retre comptes davant la justícia.

En una entrevista a la Cope, Feijóo ha assegurat que aquesta trobada amb un pròfug de la justícia danya la imatge d’Espanya i la seva «qualitat democràtica». El polític gallec considera que Sánchez l’ha de destituir en qualsevol cas, perquè o «coneixia i va autoritzar» aquest viatge a Brussel·les o ha «de cessar la vicepresidenta» per ocultar-li aquesta informació.

Feijóo ha fet aquesta petició mentre el PP defensa una trobada amb representants de Junts «al Congrés» per explicar als dirigents independentistes els plans que té el partit conservador per a Espanya. Aquesta cita entre Junts i el PP encara no té data ni Puigdemont ha confirmat que es pugui produir. Aquest matí, l’expresident pronunciarà una conferència a Brussel·les on concretarà les seves exigències.

Notícies relacionades

El repartiment d’escons que van deixar les urnes al juliol han fet que els set diputats de Junts siguin determinants per a la investidura de Sánchez o de Feijóo. El gallec ha sigut el que ha rebut per ara l’encàrrec del rei Felip VI per intentar ser president i se sotmetrà a un debat i a la votació els dies 26 i 27 d’aquest mes.

¿Repetició electoral?

A la Cope, Feijóo ha assegurat que Sánchez cedirà en tot el que li demani Puigdemont per mantenir-se en el poder. Tot i que també admet que el dirigent socialista i president en funcions pot convocar de nou eleccions si «li interessen» perquè el que li exigeix Puigdemont pugui suposar el seu «descrèdit permanent tota la legislatura». «¿Qui decideix qui és president del Govern? Puigdemont. ¿Qui decideix si es repeteixen eleccions? Puigdemont. En aquesta situació es necessiten pactes d’Estat per evitar aquesta situació d’anomalia democràtica», ha continuat. «Jo no vull ser president a qualsevol preu. Vull ser un president digne i tenir una investidura constitucional i constitucionalista», ha reblat.