23J

Bendodo assegura que el PP aposta per formar Govern «al més aviat possible»

El coordinador general del Partit Popular confirma que governar amb Junts «no està sobre la taula»

Ha insistit que només hi ha dues opcions de govern: «Un Govern del PP en solitari, o que s’ajuntin tots els que van perdre les eleccions. Un Govern de 24 partits»

El PSOE mira d’allunyar el fantasma d’una nova cita amb les urnes

Bendodo assegura que el PP aposta per formar Govern «al més aviat possible»
3
Es llegeix en minuts

El coordinador general del Partit Popular, Elías Bendodo, ha afirmat que, en plena presidència de la Unió Europea, «el millor per a tots els espanyols és que al més aviat possible hi hagi un govern fruit de la investidura». «Estem convençuts que Sa Majestat el Rei proposarà a Alberto Núñez Feijóo per a la investidura i esperem obtenir els suports necessaris per constituir un Govern que comenci a rodar», ha manifestat. El número tres del Partit Popular ha comparegut davant dels mitjans a Màlaga, on s’està celebrant la Fira de Màlaga, i ha assegurat que governar amb Junts «no està sobre la taula».

Bendodo ha recordat que «Sánchez i els seus han provocat que els espanyols tinguin un estiu atípic i que han intentat empipar ficant unes eleccions enmig de la temporada de vacances». El coordinador general del Partit Popular ha afirmat que els espanyols «van parlar clar amb una participació alta» el 23J; a més, ha afegit que «van fer la confiança per governar» al líder del PP. «Vam obtenir 137 escons, 16 més que la segona força, el Partit Socialista; 340.000 vots més. Una victòria clara i nítida», ha assegurat. L’opció que Sánchez es renovi com a president del Govern, només existeix amb «la suma de 24 partits», segons ha explicat Bendodo. «M’explico: Partit Socialista, més els 18 partits que formen el partit Sumar, més els 5 entre independentistes i nacionalistes. Tots demanant: un la vicepresidència, altres amnisties, altres indults, altres demanant pressupostos...», ha desglossat.

Investidura

Ens trobem en la setmana clau per a la composició de les Corts i el Senat. En aquest punt, Elías Bendodo ha explicat que, en els últims 45 anys, «qui ha guanyat les eleccions, ha tingut la possibilitat de formar govern a Espanya». Quant als suports que té el Partit Popular, el seu número tres ha confirmat que, actualment, el PP compta amb «171 ‘sís’ garantits»; i que estan treballant per tenir el vot de Coalició Canària, fet que assegura que «és molt possible». També ha fet al·lusió a la possibilitat que se celebrin unes segones eleccions: «Estem a quatre vots de la majoria absoluta o a quatre abstencions».

Elías Bendodo ha fet referència a l’exvicepresident del Govern d’Espanya, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha recuperat la seva expressió «govern Frankenstein» i ha declarat que «l’alternativa al govern en solitari de Feijóo, seria un Frankenstein multiplicat per dos».

El número tres del Partit Popular ha afirmat que «avui es confirma l’engany de Pedro Sánchez a tots els espanyols», en relació amb la investidura que avui se celebra a la candidata per a la presidència de Navarra, María Chivite. «Possiblement sigui presidenta amb el suport necessari dels hereus d’ETA, Bildu»,ha apuntat. Bendodo cataloga aquest fet com a «retard democràtic» i acusa el Partit Socialista d’«ocultar aquest pacte durant la campanya electoral per vergonya».

«Govern de vacances»

Notícies relacionades

La presidenta provincial, Patricia Navarro, ha acompanyat el dirigent del PP i ha acusat Pedro Sánchez de ser un «govern de vacances en lloc d’en funcions». Navarro ha reclamat el Govern Central «les polítiques d’inacció davant la inflació». Per argumentar-ho ha explicat que Màlaga està vivint aquest estiu «un increment del 15%» del turisme internacional, mentre que la xifra descendeix l’«1% si es parla del turisme nacional». Ha denunciat, a més, la «falta de suport a la mobilitat». «Tenim un servei de transport de Rodalies que és dels més rendibles de tot Espanya, i, no obstant, en moments com aquests de Feria, malgrat que s’ha sol·licitat al govern que reforci el servei, no s’ha fet, malgrat haver-ho fet en altres festes com la de Bilbao, la de Sant Sebastià i les Falles a València. Li tornen a donar l’esquena a Màlaga i a les seves previsions de creixement i de desenvolupament», ha manifestat la presidenta provincial.

L’aigua també ha sigut un dels protagonistes en les paraules de Patricia Navarro: «L’aigua està sent protagonista en aquests dies i brilla per la seva absència l’aposta del govern de Sánchez per millorar també els recursos hídrics en una potència econòmica com és la província de Màlaga. El nostre gran aparador que és el sol i la platja, les platges llueixen en perfecte estat de revista gràcies a l’esforç d’empresaris i d’ajuntaments. Són moltes les qüestions que aquest govern, insisteixo no en funcions sinó de vacances, té en aquesta província de Màlaga i són molts assumptes els que el Partit Socialista de Màlaga hauria d’aprofitar per reclamar aquest govern en vacances, en comptes d’estar posant el focus en una cosa per a la qual no té autoritat per parlar».