Continuarà com a afiliat de base

Adeu a la cúpula de Vox: els «motius familiars» que expliquen la marxa d’Espinosa de los Monteros

Adeu a la cúpula de Vox: els «motius familiars» que expliquen la marxa d’Espinosa de los Monteros
1
Es llegeix en minuts

Deixa la primera línia política. El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha anunciat la seva renúncia a l’escó «per motius personals i familiars» i ha explicat que es mantindrà a Vox «com a afiliat de base».

La seva sortida, justificada per aquests motius personals i familiars, ha donat curs als rumors després de la patacada electoral del grup d’extrema dreta aquest 23J.

La ministra d’Hisenda, la socialista María Jesús Montero, ha opinat sobre la decisió: «Probablement no està compartint que Vox es retiri de formar part, ara o en el futur, d’un govern amb el Partit Popular, però és una mera especulació».

El president del Principat, Adrián Barbón, ha assenyalat que és una mostra que la formació «comença el seu declivi» i que és un partit «destructiu».

Notícies relacionades

Des de Vox, els seus excompanys han tingut paraules d’agraïment a Espinosa. «El parlament perd una gran portaveu, però el partit manté un afiliat de luxe amb molt a aportar. Res d’adeus, fins aviat», ha dit Santiago Abascal, líder de Vox.

El vicepresident d’Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, també l’ha elogiat: «és història de Vox, ha sigut secretari general i portaveu al Congrés dels Diputats. Ha aportat intel·ligència, sensatesa i prudència», ha destacat.

Temes:

Vox