L’executiu municipal

Maragall no descarta entrar al govern de Barcelona i admet negociacions amb PSC i Comuns

Maragall no descarta entrar al govern de Barcelona i admet negociacions amb PSC i Comuns

.

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Tot i que les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez copen el focus mediàtic, també hi ha interlocucions a altres nivells que transcorren entre bambolines. És el cas de l’Ajuntament de Barcelona, en què l’alcalde socialista Jaume Collboni manté converses amb la resta de grups per explorar si les pròximes setmanes incorpora socis al seu govern. ERC no descarta aquesta possibilitat. De fet, ha sigut el mateix Ernest Maragall que, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha admès reunions tant amb el PSC com amb els Comuns amb aquest plantejament sobre la taula.

«Estem obligats a escoltar. El que no farem és entrar sense més ni més al govern. Primer és el què, després el qui i el com», ha dit el cap de files dels republicans a la capital, que també ha assenyalat l’exalcaldessa Ada Colau per tenir «molta pressa» per incorporar-se a l’executiu d’un Collboni a qui ha acusat d’estar fent «passos cap a la dreta». De fet, la líder dels Comuns va reclamar el cap de setmana passat a l’alcalde que concreti la seva proposta de coalició si vol el suport del seu grup als pressupostos.

Que encara no s’hagi tancat una fórmula de govern a Barcelona també està vinculat a les necessàries aliances que han de teixir els socialistes a nivell estatal tant amb ERC com amb Junts. Maragall ha reivindicat, de fet, que per ara no ha vist un acord de la qualitat i profunditat com el que ell va teixir amb el candidat dels postconvergents i guanyador del 28M, Xavier Trias. Maragall ha sigut crític amb la decisió de Collboni d’esborrar l’urbanisme tàctic de l’anterior mandat, començant pel carrer Pelai, i ha posat èmfasi que ho fa sense acord amb cap altre grup i «sense projecte ni model».

¿Quatre anys més a l’ajuntament?

Notícies relacionades

No ha sigut clar davant la pregunta si es quedarà o no quatre anys més més al consistori. «Estic treballant el 100% a l’ajuntament», s’ha limitat a dir, tot i que entre bambolines ja es treballa, amb ell mateix implicat, en el possible relleu els pròxims mesos. També ha deixat caure que anar a Madrid no és una prioritat per a ell malgrat haver-se quedat fora del Senat en les generals del 23J.

Més explícit ha sigut a l’hora de defensar que és una «exigència democràtica» posar-se d’acord amb el PSOE per impedir un Govern del PP amb el suport de Vox. «Catalunya i Euskadi han salvat l’Estat de si mateix, han evitat l’arribada de l’horror», ha etzibat. I ara, ha afegit, són els socialistes els que han de «correspondre» davant aquest compromís.