El PP està disposat a parlar amb Junts «dins de la Constitució» per a la investidura

JESÚS HELLÍN / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP, Pedro Rollán, ha recordat al PSOE la seva abstenció en la investidura de Mariano Rajoy quan va obtenir 137 escons, els mateixos que, a falta de la dada final de l’escrutini general, ha aconseguit Alberto Núñez Feijóo després del recompte del vot CERA, i no ha descartat que els conservadors parlin amb Junts «dins de la Constitució». En declaracions a la premsa a Collado Villalba (Madrid), Rollán ha enaltit els resultats electorals obtinguts pels populars, que han aconseguit incrementar la representació al Congrés en 48 diputats.

I és que a falta de la dada oficial de finalització del recompte, tot apunta que l’escrutini general desposseirà el PSOE d’un escó per Madrid en favor del PP; així doncs, finalment els populars tindrien 137 actes davant les 121 amb què es quedarien els socialistes. Aquests nous escons del PP, ha apuntat el vicesecretari, han sigut «absolutament transversals». «El PP ha crescut 19 escons a la seva dreta, 10 pel centre i 19 escons en l’espectre de l’esquerra», ha remarcat.

Notícies relacionades

En aquest context, el dirigent popular ha afegit que l’aritmètica parlamentària fruit del resultat posa en una tessitura «molt difícil» Pedro Sánchez, ja que necessitaria el ‘sí’ de Junts per aconseguir la investidura. Per tot això el popular entén que és la seva formació la que ha d’aspirar a una investidura i conformar el futur Govern d’Espanya. Aquí és quan li han preguntat explícitament sobre una possible negociació amb Junts, a la qual cosa ha respost que el PP està disposat a parlar «amb totes i cadascuna de les formacions polítiques sempre que siguin dins del marc de la Constitució Espanyola».

No obstant, sí que ha deixat clar que descarta negociar amb Bildu. «El PP, ja ho dic d’entrada, no es recolzarà en Bildu absolutament de cap manera», ha remarcat.