Govern municipal de l’extrema dreta

Polèmica a Ripoll després de publicar l’entrega a la policia d’un immigrant en situació irregular

Polèmica a Ripoll després de publicar l’entrega a la policia d’un immigrant en situació irregular

Aliança Catalana

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Ripoll, governat des del 28M pel partit independentista i d’ultradreta Aliança Catalana, ha informat de l’entrega a la Policia Nacional d’un immigrant en situació irregular per a la seva expulsió amb la consegüent polèmica a les xarxes socials.

Mentre l’alcaldessa Silvia Orriols assenyalava respecte a això en el seu perfil personal a Twitter que «entrar il·legalment és un delicte» i que «consentir-lo és generar un efecte crida que pot tenir greus conseqüències econòmiques i culturals», el regidor de la CUP Dani Vilaseca qualificava la publicació del consistori de «repugnant».

El tuit de l’ajuntament, acompanyat d’una foto, explica que «la Policia Local de Ripoll ha localitzat una persona dormint a la zona de la Devesa del Pla» i que aquesta ha manifestat «que es troba en situació irregular».

«Els agents han contactat amb el Cos Nacional de Policia que, una vegada fetes les comprovacions, se l’ha emportat per obrir expedient d’expulsió», afegeix.

Silvia Orriols, entre crítiques i missatges de suport a les xarxes, ha manifestat que els que acusen l’Ajuntament de Ripoll de «feixisme per voler posar ordre en el descontrol immigratori» ho haurien de fer també amb la resta de països perquè tots regulen la immigració.

L’activista Mohamed El Amrani, premi Social de la Fundació Princesa de Girona, també s’hi ha pronunciat en contra i ha qualificat el tuit de l’Ajuntament de Ripoll de «vomitiu, preocupant, vergonyós». «Estem davant un atac flagrant a la dignitat i als drets humans», afegeix El Amrani.

Moció de censura

La CUP de Ripoll ha demanat que tots els partits pactin una moció de censura «per desallotjar la ultradreta de l’Ajuntament de Ripoll» i destituir l’actual alcaldessa. En declaracions a TV-3, el regidor cupaire ha criticat l’actuació del consistori, que ha titllat com a «cas flagrant de racisme institucional» i ha assegurat que és d’urgència democràtica que tots els partits posin una moció de censura sobre la taula una vegada per totes.

L’alcaldessa s’ha defensat també en declaracions a TV-3 de les crítiques dels partits: «Al·leguen motius humanitaris. Jo crec que no és gens humanitari importar immigrants a mansalva, sense disposar de recursos per assimilar-los a la civilització occidental i sense cap opció d’incorporar-los al mercat laboral».

Des de Junts, Manoli Vega també ha criticat l’actuació de l’Ajuntament i ha dit que el que ha de fer és ajudar: «El que no es pot fer és això, fer-la fora, expulsar-la, penjar-ho (a les xarxes) i sentir-se orgullós d’aquesta actuació. Això no ho podem permetre», ha afirmat també en declaracions a TV-3.

Notícies relacionades

El regidor del PSC Enric Pérez també ha carregat contra el consistori i ha assegurat que es tracta d’una situació molt greu: «És immoral, indecent, inadmissible fer exhibicionisme públic d’una persona sense llar, que està dormint al carrer, a través dels perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament».

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC a Ripoll ha lamentat en un tuit que «precisament per coses com aquestes deixar-los governar era i és un error».

Temes:

Extrema dreta