Cita amb les urnes

Rècord històric de vot per correu: Correus admet més de 2,6 milions de sol·licituds per a les eleccions del 23J

ELECCIONS 23J | Novetat d’última hora: nova data límit per al vot per correu

¿Correus pot fer front a tant vot per correu?

Rècord històric de vot per correu: Correus admet més de 2,6 milions de sol·licituds per a les eleccions del 23J
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Correus ha admès més de 2,6 milions de sol·licituds de vot per correuper a les eleccions generals del 23 de juliol. En concret, ja s’han rebut 2.622.808 sol·licituds, de les quals 1.924.976 s’han presentat de forma presencial i 697.832 de forma telemàtica. Aquestes xifres suposen un 94,71% més respecte a les sol·licituds admeses en els comicis del 28 d’abril del 2019 (1.346.995) i un 80,45% més que en la repetició electoral del 26 de juny del 2016 (1.453.446), que, fins ara, marcava el rècord històric.

Les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral continuen remetent els enviaments amb la documentació electoral (certificat d’inscripció en el cens, sobres i paperetes de totes les candidatures) a l’adreça indicada per l’elector a la sol·licitud, amb caràcter certificat i urgent.

El carter farà almenys dos intents d’entrega d’aquesta documentació en mà al mateix destinatari, i deixarà l’avís perquè vagi a recollir-la a la seva oficina en cas que no pugui fer aquesta entrega en mà. El personal de Correus comprovarà la identitat del votant mitjançant el DNI, passaport o permís de conduir i anotarà el número del document identificatiu per donar fe de la recepció dels sobres i paperetes amb la firma de l’entrega per part del sol·licitant. 

Notícies relacionades

En cas que l’elector no hagi rebut la documentació electoral i hagi de canviar d’adreça, pot localitzar el número de registre del seu enviament a la pàgina web del cens electoral i sol·licitar la reexpedició de la documentació a qualsevol oficina de Correus a una altra adreça o a una altra oficina de Correus, amb prou termini perquè l’hi pugui fer arribar a la nova destinació. 

El sol·licitant té de termini fins dijous, 20 de juliol, per dipositar el sobre amb el seu vot a qualsevol oficina de Correus a tot Espanya, en el seu horari d’obertura. Les persones que van sol·licitar el vot per correu, però no puguin acudir personalment a l’oficina de Correus per dipositar el vot, hauran d’atorgar una autorització perquè l’entrega sigui feta per una altra persona en nom seu. L’autorització haurà de ser firmada per l’elector i acompanyar-se de la fotocòpia del seu document nacional d’identitat, passaport o un altre document oficial identificatiu, així com de la fotocòpia del document identificatiu de la persona que autoritza.