Eleccions del 28M

La Junta Electoral amplia fins al dia 25 el termini per dipositar el vot per correu

«La Societat Estatal Correus i Telègrafs haurà d’extremar la diligència per assegurar que els sobres amb el vot es puguin entregar el dia de la votació a les respectives meses electorals»

La Junta Electoral amplia fins al dia 25 el termini per dipositar el vot per correu
1
Es llegeix en minuts

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit ampliar un dia el termini límit per dipositar el vot per correu de les eleccions municipals i autonòmiques, amb la qual cosa acabarà el dijous dia 25.

La JEC ha informat aquest divendres que ha aprovat la proposta que li va remetre Correus que el dipòsit del vot es pugui fer fins al dia 25 en els horaris d’obertura habituals de les seves oficines.

«A aquest efecte, la Societat Estatal Correus i Telègrafs haurà d’extremar la diligència per assegurar que els sobres amb el vot puguin entregar-se el dia de la votació a les respectives meses electorals, dins dels terminis legalment establerts», ha indicat la JEC en l’acord, que va ser adoptat en la seva reunió d’aquest dijous.

Notícies relacionades

En aquesta reunió, la JEC també ha acordat accedir a la sol·licitud del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 perquè els kits de vot accessible arribin als domicilis dels sol·licitants per a les eleccions a parlaments autonòmics que coincideixen amb les municipals en 12 comunitats.

La JEC ho aprova «en la mesura que les comunitats autònomes competents disposin del material adequat i que no existeixi obstacle material o normatiu per a la seva utilització» i ho traslladarà a les juntes electorals de comunitat autònoma i provincials corresponents.