ELECCIONS GENERALS 23J

Feijóo i Sánchez s’enfronten per la gestió del repartiment del vot per correu

L’empresa estatal ha assegurat que abonarà als seus treballadors tots els conceptes retributius relacionats amb les eleccions generals i s’ha defensat després de les paraules del líder del PP, que demanava als carters que «reparteixin tot el vot amb independència dels seus caps» i treballin «demà, dia i nit»

Feijóo i Sánchez s’enfronten per la gestió del repartiment del vot per correu
3
Es llegeix en minuts

La gestió del repartiment del vot per correu s’ha convertit durant la jornada d’aquest dimecres en l’última polèmica d’una campanya electoral que continua fent passos fins a desembocar en les eleccions del 23 de juliol. Van ser unes declaracions del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en què sembrava alguns dubtes sobre la gestió que fa l’empresa pública del repartiment de les paperetes les que van donar inici a una successió de reaccions defensant el procés, entre les quals van destacar les de Correus i Pedro Sánchez, president del Govern.

El candidat popular a la presidència del Govern va recordar aquest dimecres que el 13 de juliol és l’últim dia per demanar el vot per correu i va demanar als carters que treballin «demà, dia i nit» per facilitar-ho.

«Us recordo també que si demanem el vot per correu, després no podem votar en urna i per això demano als carters d’Espanya, amb qui he treballat dels millors anys de la meva vida, que treballin al màxim», va demanar Feijóo, que va insistir que tot i que els carters no tinguin «prou reforços» han de saber que «custodien una cosa que és sagrada dels espanyols, que és el seu vot».

Per això, els va demanar que, «amb independència dels seus caps, reparteixin tots els vots abans que venci el termini perquè els espanyols» puguin votar i exercir «el seu dret constitucional».

«L’hi demano a tota la plantilla de Correus perquè és fonamental per al nostre país. I també em comprometo que si no els paguen les hores extraordinàries, en el primer Consell de Ministres els pagaré les hores extraordinàries a tots els carters d’Espanya per complir el seu deure, a tots», ha promès.

Resposta de Correus

Unes paraules que van trobar, dimecres a la tarda, la resposta de Correus, tot i que sense esmentar explícitament el líder del PP. A través d’un comunicat de premsa difós el mateix dimecres a la tarda, en què no esmenta explícitament les declaracions del líder del PP, Correus va defensar que disposa de les partides pressupostàries necessàries per abonar tots aquests conceptes retributius pel 23J, que ja estan aprovats i seran abonats en la nòmina corresponent.

A més, l’empresa estatal també va manifestar en el seu comunicat que «es vol mantenir al marge de debats que pretenen soscavar les institucions i els serveis públics del país» i que «defensa la professionalitat de tots els seus treballadors i dels serveis que ha desenvolupat al llarg dels seus més de tres segles d’història».

A més, va definir el procés de vot per correu a Espanya com «segur» i «garantista», recordant que la Junta Electoral Central, organisme independent, és l’encarregada d’auditar el procés i assegurar que es fa amb totes les garanties per a la ciutadania.

«Des de la implantació del vot per correu a Espanya, els professionals de Correus han desenvolupat aquesta tasca amb orgull i dedicació, coneixent el procés i les obligacions que comporta. La professionalitat dels més de 45.000 empleats i empleades de Correus està fora de qualsevol dubte», van assegurar.

Sánchez qualifica les paraules de Feijóo com una nova «mentida»

Notícies relacionades

Abans del comunicat de Correus va ser Pedro Sánchez, president del Govern, qui es va referir a la qüestió davant els mitjans de comunicació desplegats en la cimera de l’OTAN a Vílnius (Lituània). El candidat del PSOE a la reelecció va considerar com «una mentida» més les declaracions de Feijóo.

«No havia sentit la declaració del líder de l’oposició, però m’han sentit moltes vegades dir-los que la forma d’oposició es basa en la mentida, ho vam veure en el debat; en la manipulació, amb aquest tipus de declaracions que es fan per soscavar la confiança en les institucions; i, finalment, amb maldats».