Eleccions generals 23J

¿Per què no estarà Feijóo en el pròxim debat electoral?

Pedro Sánchez desaprofita el debat i Núñez Feijóo resisteix

Vota: ¿Qui creus que ha guanyat el debat electoral?

¿Qui ha guanyat el debat entre Sánchez i Feijóo? El veredicte dels articulistes d’EL PERIÓDICO

¿Per què no estarà Feijóo en el pròxim debat electoral?

Andrea Zamorano

1
Es llegeix en minuts

A pocs dies perquè s’instal·lin les urnes a Espanya, el 23J, i després del cara a cara entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, toca esperar els dos pròxims debats que es portaran a terme abans de les eleccions generals, en els quals hi haurà una absència destacada: la de Feijóo, que ha dit que no participarà en cap altre debat.

Tot i que el PP sí que participarà en el pròxim cara a cara.

¿Quins debats es perdrà Feijóo?

Tres dies després del cara a cara entre els líders del PSOE i el PP, el dia 13 de juliol, debatran a les 22.00 hores a RTVE els portaveus parlamentaris dels diferents partits polítics: Patxi López (PSOE), Cuca Gamarra (PP), Iván Espinosa de los Monteros (Vox), Aina Vidal (Sumar), Aitor Esteban (PNB), Gabriel Rufián (Esquerra Republicana) i Óscar Matute (EH Bildu).

El dia 19 de juliol, a la mateixa hora i al mateix canal de televisió –a RTVE a les 22.00 hores– se celebrarà un altre debat electoral entre tres dels candidats a la presidència del Govern, en el qual Feijóo tampoc participarà. Serà un debat a tres entre el candidat a la reelecció, Pedro Sánchez; la líder de Sumar, Yolanda Díaz, i el representant de Vox, Santiago Abascal.

¿Per què no es presenta Feijóo al debat?

Els populars han anunciat en un comunicat oficial que Feijóo no assistiria al debat del 19 de juliol perquè insisteixen que la proposta de Génova és un debat a set en el qual participin els quatre líders nacionals més els del PNB, ERC i EH Bildu. Al no incorporar-se tots els candidats, el PP ha decidit no presentar-se.

Notícies relacionades

«El Partit Popular no participarà en els debats a quatre plantejats pels mitjans de comunicació per entendre que són models incomplets i no tenen interès», asseguren fonts de la formació.

Per la seva part, el debat organitzat per ‘El País’ i la cadena SER per al 14 de juliol a les 9.00 hores finalment no se celebrarà per la negativa del PP i de Vox de no acudir a la trobada.