Eleccions 23J

Bolaños carrega contra Feijóo després del cara a cara amb Sánchez: «Des d’ahir és un ultradretà més»

El ministre de la Presidència destaca la «cascada interminable de notícies falses, falsedats i boles» del candidat del PP

2
Es llegeix en minuts

El ministre de la Presidpencia, Félix Bolaños, ha criticat que el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, va utilitzar una «infinitat de mentides» en el cara a cara amb el president del Govern, el socialista Pedro Sánchez, seguint una estratègia pròpia, al seu judici, de la ultradreta.

«Des d’ahir Feijóo és un més de la ultradreta, no té cap diferència amb ells, utilitza les mateixes tècniques», ha recriminat al líder del PP en declaracions a Telecinco, recollides per Europa Press.

Ha acusat Feijóo de mentir a l’esgrimir en el debat que Sánchez és el president amb el qual menys ocupació s’ha creat, amb el qual hi ha menys autònoms o amb el qual s’ha quadruplicat el preu de l’energia.

Bolaños ha diferenciat l’actitud de Sánchez, que va intentar explicar la seva gestió al capdavant del Govern amb el creixement econòmic i l’avenç en drets com a èxits, davant la de Feijóo, que va desplegar una «cascada de notícies falses, falsedats i boles interminable». «Fins a un punt que resulta preocupant per a la nostra democràcia», ha remarcat.

El ministre socialista ha retret al líder de l’oposició que mirés de «no incomodar» Vox i el qualifiqués de formació constitucionalista, quan és un partit en el qual hi ha persones «homòfobes i masclistes», que neguen la violència de gènere i, a més, el canvi climàtic, ha citat.

«Vox i el PP són el mateix», ha afirmat Bolaños, que en la mateixa línia ha carregat novament contra Feijóo per «enfangar» el debat de «falsedats gegants».

Alhora, ha desdenyat la proposta que el candidat popular va fer a Sánchez perquè governi la llista més votada, i ha assegurat que és una mostra cínica perquè el PP no l’ha seguit a les Canàries o Extremadura després de les eleccions autonòmiques. «En cinisme també va guanyar Feijóo el debat d’ahir», ha conclòs.

Calviño: «No vaig sentir ni una sola proposta de Feijóo»

La vicepresidenta econòmica primera, Nadia Calviño ha criticat que el líder del PP volgués «generar soroll i embolicar», tot i que ha reconegut que el to aspre no beneficia qui té propostes.

«No vaig sentir ni una sola proposta de Feijóo... que deu tenir un programa ocult», ha ironitzat la vicepresidenta primera, mentre Bolaños ha criticat «el cinisme infinit» del president del PP al proposar que el PSOE deixi governar el PP si és la formació més votada quan els populars no han seguit aquesta línia a Extremadura, les Canàries, Valladolid, les Canàries o Burgos.

«Si el PP és primera força governa i si el PP és segona també governa, pactant amb la ultradreta de Vox», ha reiterat.

Notícies relacionades

Per la seva part, la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera també ha insistit en la importància que no s’utilitzin arguments falsos per part dels candidats.

«¿Una valoració sobre el debat d’ahir? No crec que sigui el moment. Però crec que és important que els arguments siguin reals, que no siguin mentides, que les propostes de fons siguin presentades i que l’anàlisi de fons sigui presentada. És enormement enganyós treballar només partint de dades falses més o menys efectistes en la presentació» ha dit Ribera des de Valladolid, on participa en la segona jornada de la reunió de ministres d’Energia i Medi Ambient de la UE.