Després de les eleccions municipals

Laura Borràs situa dos dels seus afins a la cúpula de Junts com a assessors del Parlament

Junts promet no «regalar» vots a ningú

Les bases de l’ANC rebutgen promoure l’abstenció el 23J

Laura Borràs situa dos dels seus afins a la cúpula de Junts com a assessors del Parlament

ACN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El grup parlamentari de Junts suma dos nous assessors. Es tracta de David Torrents, el secretari d’Organització del partit, i Teresa Pallarès, secretària de Finances, dos dirigents de la cúpula del partit que són afins a la presidenta de la formació, Laura Borràs. La seva incorporació es produeix després que en les eleccions municipals no obtinguessin els resultats esperats. En el cas de Torrents, es va quedar sense representació a Badalona, on Xavier García Albiol va obtenir una contundent majoria absoluta; i Pallarès, que aspirava a obtenir l’alcaldia de Reus, s’ha quedat a l’oposició perquè ha sigut el PSC que s’ha emportat la vara.

Els dos nomenaments es publiquen aquest dimarts al Butlletí Oficial del Parlament després que el president del grup a la institució, Albert Batet, així ho proposés el 29 de juny. S’especifica, a més, que la seva categoria serà la d’assistents de tipus 1, cosa que suposa una retribució mensual de 2.219,75 euros per 14 pagues.

Notícies relacionades

Torrents va ser una de les grans apostes de Borràs per entrar a l’executiva de Junts malgrat les reticències del sector que lidera Jordi Turull. De fet, no va aconseguir el vot necessari en el congrés del 4 de juny de l’any passat per formar part de la direcció, però el secretari general acabo proposant la militància que l’avalessin en una segona votació per garantir la pau interna i els equilibris pactats amb la presidenta.

A mesura que ha anat perdent pes dins i fora del partit, Borràs ha procurat que els seus no quedessin a la intempèrie. Des de la seva suspensió com a presidenta del Parlament fa gairebé un any, els assessors de confiança de Borràs van ser també recol·locats en altres posicions, ja que a l’assumir les funcions de presidenta, la vicepresidenta Alba Vergésva acabar prescindint de quatre dels sis assistents amb qui comptava Borràs. És el cas de Salvador Esteve, el que va ser el seu cap de gabinet, que va passar a ostentar un càrrec a la Diputació de Barcelona, i de Pep Elias, el responsable de premsa, que ara és també assessor del grup parlamentari de Junts.