Eleccions del 23J

Junts promet no «regalar» vots a ningú i avisa que la «pilota és a la teulada de Sánchez»

El PSC espremerà la figura d’Illa i la de Batet per guanyar a Catalunya

Rufián titlla Felipe González de «Senyor X» i de ser el «pitjor traïdor a la classe treballadora»

Junts promet no «regalar» vots a ningú i avisa que la «pilota és a la teulada de Sánchez»

Mariona Puig / ACN

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«No anirem a Madrid amb la llisteta de greuges com s’ha fet sempre. La pilota és a la teulada de Pedro Sánchez». Així ho ha afirmat la cap de llista Junts per a les eleccions del 23J, Míriam Nogueras, al ser preguntada per quines seran les condicions dels postconvergents a una eventual investidura del candidat socialista, en la presentació dels cartells i lemes de campanya que s’ha celebrat aquest dilluns al matí a l’Hotel Duquessa de Cardona.

Segons Nogueras, aquestes eleccions no van d’«esquerra o dreta, van d’Espanya o Catalunya» i, desmarcant-se dels missatges de la por davant un possible govern amb Vox, ha assegurat que ni el PP ni el PSOE «defensaran mai Catalunya».

Així, ha avisat que si algun partit vol els vots de Junts per a la investidura, haurà de fer una proposta. «Saben perfectament el que volem, si hi ha voluntat de desbloquejar, nosaltres hi serem», ha afirmat Nogueras, afegint també que no donaran «cap vot a qui pretengui continuar negant el dret a l’autodeterminació» i a qui «no paga i espolia» a Catalunya.

Amb aquesta idea, Junts ha presentat el cartell electoral, on es pot veure la candidata vestida de blanc i blau i equipada amb unes espardenyes catalanes, que simbolitzen, segons expliquen des de la candidatura, l’«arrelament a la terra». El lema és «Ja n’hi ha prou», acompanyat d’un altre missatge més positiu: «Tens l’oportunitat de canviar-ho tot». Segons el senador Josep Lluís Cleries, és un crit «contra el conformisme» i per «millorar-ho tot».

A més, Cleries també ha avançat que la campanya que prepara Junts utilitzarà la «intel·ligència artificial» per acostar el programa i el posicionament dels candidats a la ciutadania, i que es podrà consultar a través d’una pàgina web que el partit habilitarà.

Unitat independentista

Notícies relacionades

D’altra banda, preguntats per si hi haurà una certa unitat amb ERC en aquestes eleccions, almenys a nivell programàtic, Nogueras ha destacat que hi ha un «cert acostament» amb els republicans, però ha avisat que el «mínim comú programàtic segur que no serà l’‘a canvi de res’ de fins ara». «Nosaltres apel·lem a la unitat des del primer dia, esperem que la resta de partit tornin d’on no s’haurien d’haver mogut», ha afegit.

La presentació dels cartells electorals també ha servit per posar en valor l’acord electoral amb Demòcrates i Moviment d’Esquerres de Catalunya, i per erigir-se com l’única candidatura «fidel» a Junts pel Sí. «Els que som aquí som tots els de Junts pel Sí menys una formació», ha afirmat el líder de Demòcrates i candidat al Senat, Toni Castellà, amb referència a ERC.